søndag den 8. marts 2015

HYGGE I DET NORDISKE TUSMØRKE

TEMA: DEN NORDISKE HAVE

Loungen har vundet indpas i haven, især i lande med varmere vejr end vores. Loungen har også fundet vej til min egen private have. Herfra nydes havelivet omkring bålet i selskab med lanterner og masser af tekstiler.
TEKST: LONE
FOTO: LONE & SOFIE


En have skal bruges - også til andet end at luge og klippe hæk i. I min egen familiehave er der i høj grad brug for oaser for at lokke alle dele af familien ud og være i længere tid ad gangen. Derfor har vi en del siddepladser og gynger, og de fleste somre er der hængekøjer spændt ud mellem træerne. Når jeg kommer hjem fra arbejde, kan jeg være heldig at finde familiens yngste i en af køjerne med en iPad på maven. Super hyggeligt, synes jeg. I 2014 fik jeg ideen til en ny oase i haven og her var der brug for hjælp fra en handyman. Heldigvis var manden i huset frisk og sprang på opgaven med stor ildhu. Ellers var det aldrig blevet til noget. Men det gjorde det.

Jeg havde tegnet - både hvor i haven den skulle være, og hvordan den skulle bygges. Ryglænet er dannet med udgangspunkt i geometri fra vores mange listehegn og låger. Og farven ligeledes sort som alt andet træværk i haven.


Alle dele af loungen er lavet i lærk, og jeg skal nok på et tidspunkt give lidt mere udførlige beskrivelser af, hvordan geometrien er sat sammen. Hvis det kunne have interesse for andre med projekter i tankerne.


NÅR MØRKET FALDER PÅ
Loungen er bygget omkring tre efterhånden ret store platantræer i vores nederste del af haven, og mens jeg andre steder ikke rigtig bruger levende lys i sommerhalvåret, så er der om aftenen lidt mørkt i dette område, så det giver pludselig mening med lidt lanterner, og det skruer for alvor op for hyggen.


Loungen er desuden polstret med madrasser og puder - alt i sort - så man kan sidde blødt og godt. Til små ophold fungerer den nu også helt fint uden, men når vi skal være her en hel eftermiddag eller aften, så hiver vi de bløde elementer frem.En nyt yndlingssted er skabt - til glæde for store og små.


2 kommentarer:

ANNONCE