torsdag den 16. april 2015

ET FORANDRET GASBORD

DIY

Fliserne på gasbordet kan ikke tåle hård frost i længere tid, så nu forvandler vi det med lidt maling og en bordplade af træ i stedet for. Følg med i transformationen og få tips her. 


TEKST & FOTO: LENE


For et par vintre siden "glemte" jeg at tage dette gasbord ind til opbevaring i drivhuset, og det kom der ikke noget godt ud af. Skiftende frost og tø har ikke været godt for fliserne, som nu delvis er revnede og afskallede.I stedet for at skifte fliserne ud ville jeg derfor finde en anden løsning. Denne løsning hedder en bordplade af træ, som i hvert fald godt kan tåle frost, og så er det nemmere at skifte træ ud end fliser!

SÅDAN GØR DU
Fjern først de gamle fliser og slip derefter overfladen, så den bliver nogenlunde jævn.

Køb nogle brædder, ikke for tykke, eller brug nogle du måske har i forvejen. De brædder jeg fandt i gemmerne er fra et brændetårn, der blev skilt ad sidste sommer. Jeg elsker den patina de har fået, når de har ligget udenfor lige siden. Hvis du ønsker at bruge genbrugstræ kan du også skille en palle ad og bruge disse brædder.

Skær brædderne til. Det var lidt af et puslespil at få det til at passe til bordets størrelse, så der måtte klippes en hæl og hugges en tå ved at lægge nogle af dem på den anden led - men til sidst lykkedes det.

Slib brædderne let i kanterne, og lim dem fast til bordpladen med en kraftig monteringslim. Jeg overvejede et kort øjeblik, om de skulle have en form for behandling, men det gik jeg væk fra igen, da jeg som sagt elsker patinaen. Når de om nogle år er rådnet op, er det nemt at udskifte dem igen - eller til den tid vil jeg måske have fliser igen.

Selve stellet til gasbordet fik en omgang sort maling. Det var nødvendigt med 2 lag for at kunne dække det hvide. Der er brugt Hammerite, der er en hurtigtørrende specialmaling, der kan males direkte på rust. Malingen findes ikke kun i sort, men i omkring 100 farver, så du kan sikkert finde en farve, der passer dig.

Det "nye" gasbord står på flisearealet i forbindelse med vores pergola, som også er sort, så derfor blev den farve også valgt her. Men det er jo nemt at skifte farve, og måske bliver det en skøn petroleumsfarve næste gang.

Vi har lavet en lille brændestabel på den nederste hylde. Så behøver vi ikke løbe helt over i brændeskuret, når der skal gang i bålet. Ih, det glæder jeg mig til igen!


Dette projekt var faktisk rigtig nemt og hurtigt at gå til - og så var det sjovt! Resultatet er jeg selv blevet ret tilfreds med.

1 kommentar:

ANNONCE