HAVEFOLKET var inviteret til pressemøde på Gavnø slot, og det takkede vi ja til. Bare for at se, hvordan sådan noget går for sig. For at se parken og for at få en snak med gartneren og baronen. I dette indlæg kan du se en bid af alle de tulipaner, der er på vej op af den sorte muld og også lidt fra parken. Den er nu ret så skøn!


TEKST: MARIANNE, FOTO: LENE OG MARIANNE

Det er en smuk tur til Gavnø, og slottet ligger idyllisk. Vi har haft en vidunderlig dag, som gav smag for mere. Det vil vi glæde os til en anden gang. Men kom med – for nu skal du med på en lille rundtur i parken. Den er endnu meget “forårsbar”, men om et øjeblik springer hele molevitten ud. Træer – og dem er der mange, og mange sjældne og spændende af – og så tulipanerne selvfølgelig.

Narcisser og forsythia i samme farvetone. Anmasende og “netto”-gult, men utroligt livgivende at se noget kulør.

Baronesse Helle Reedtz-Thott har videreført traditionen med at udstille tulipaner og det er gjort med stor entusiasme. Der er mange mange forskellige slags og hvert år kåres de tre flotteste sorter.

Midt i parken ligger den yndigste lille villa, som i dag er et “legehus” til børnene. Der er veranda og beplantning omkring.

At plante forskellige narcisser tæt mellem hinanden giver en utrolig god variation og dynamik i et bed. Med skovbund som baggrund giver det er sjovt “clash”, men det er klædeligt!

Disse tulipaner i udspring kunne vi ikke stå for. Som sagt mange gange før; blomster i udspring er nogle gange smukkest. I baggrunden en fodpose med narcisser.

 

Der er meget at glæde sig til, når det hele springer ud. Særligt hvis man er tulipanfan. Og dem ved vi, der findes et par stykker af.

Hvor må det være skønt at bo med horisonten som nabo! Det er en drøm, jeg altid har haft. Det giver en den ekstra intense oplevelse af at befinde sig mellem himmel og jord.

 

Lidt udsnit af et woodland. Dem er der mange af i parken. Her med narcisser og kejserkroner, der er i deres es mellem stammerne.

 

Der er flere søer og vandløb i parken. Smukt og idyllisk, især i det flimrende lys, som næsten nyudsprungne træer giver ovenover. Det spejler sig i vandet og giver en nærmest glimtende effekt. Hvad vand altså bare kan!

Vi var jo samlet med andre fra pressen. Her er fotografen fra Billed-Bladet og baronessen i fuld aktion.

Da vi gik forbi, troede jeg et øjeblik, at baronessen var i gang med at luge. Men det var altså også kun i et splitsekund, for det er der jo folk til. Dem glæder vi os til at tale med ved lejlighed. Aftale er lavet, og næste gang skal vi nyde pæoner og en udsprunget have.