søndag den 19. april 2015

HAHNEMANNS SPELTFOCACCIA MED FRUGT OG NØDDER

OPSKRIFTER

Hjemmebag er for længst blevet en naturlig del af vores køkken. Jeg vil ganske enkelt ikke undvære det. Og vi elsker at prøve nye opskrifter. Så da den nye bog fra Trine Hahneman landede var vi her i huset ikke sene til at tage hul på godterne - og her får du lige endnu en af de lækre opskrifter!

INTRO: LONE
TEKST: TRINE HAHNEMANN
FOTO: COLUMBUS LETH
SPELTFOCACCIA MED FRUGT OG NØDDER

TIL 1 BRØD
50 g gær
8 dl lunkent vand
1 spsk honning
2 spsk olivenolie + mere til bradepanden
8 g salt
650 g fuldkornsspeltmel
300 g hvedemel
100 g dadler, hakkede
100 g rosiner
100 g tørrede abrikoser, hakkede
100 g hasselnødder, hakkede
1 æg, let sammenpisket

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt honning, olie og salt, og rør det sammen. Rør de to slags mel i og derefter de tørrede frugter og nødder.

Ælt dejen på et meldrysset bord, læg den derefter i en skål, og dæk den med et viskestykke. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.

Beklæd en bradepande, 40 x 30 cm, med bagepapir, og pens det let med olie. Pres dejen jævnt ud i bradepanden, så den også kommer ud i hjørnerne. Lav derefter små fordybninger i dejen med tommelfingeren. Dæk den med et viskestykke, og lad den efterhæve et lunt sted i 30 minutter. Forvarm ovnen til 220 grader/varmluft.

Pensl brødet med det sammenpiskede æg, og bag det i 10 minutter. Sænk derefter ovntemperaturen til 200 grader, og bag brødet i yderligere 20-25 minutter, eller til brødet lyder hult, når du banker på undersiden. Tag det ud af bradepanden, og lad det køle af på en bagerist.


Du kan finde mange flere lækre opskrifter i bogen:
BRØD OG KAGER
af Trine HahnemannUdkommer på Politikens Forlag forår 2015.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE