mandag den 13. april 2015

KARINA PLANTER UD

REDAKTIONENS HAVEDAGBOG

I ugen her skal jeg først og fremmest plante stauder ud, og hvis vejret er til det, påbegynder vi et mere omfattende stykke havearbejde. Sidstnævnte går ud på at udskifte alle havens fliser med tegl. Det bliver hårdt, men det bliver godt. Og i
nden udplantningen kan finde sted, er der også lige et hegn, der skal males. Ja, der er nok at se til.

TEKST & FOTO: KARINA Hvis vi starter med hegnet, så skal de sidste hvide planker males sorte. Mest besværligt bliver det i hjørnet ved ét af mine staudebede, hvor også en syrenbusk har plads. Foruden at skulle slås med syrenbuskens grene er der også lige de mange løgplanter, der skal vises hensyn til. Måske får jeg kvast et par stykker i min klodsede færd, men jeg vil forsøge at gøre mig umage med at skåne dem.


Stauderne, som skal plantes ud, har min mand foræret mig, efter jeg meget grundigt har overbevist ham om, at staudebedene i forhaven skal have flere græsser og færre, men større, plantemasser. Man kan så sidde og tænke, at en nyerhvervelse af flere stauder da ikke hænger sammen med ønsket om færre planter, men efter en hård oprydning og et kæmpearbejde med at flytte de gamle stauder til andre områder i haven, så jo.

Af nye planter tæller græsserne lampepudsergræs, Pennisetum 'Karley Rose', og koreansk havesandrør, Calamagrostis brachytrica, og af stauder pileurt, Persicaria amplexicaulis 'Alba',  kvæsurt, Sanguisorba 'Pink Brushes'  og mandstro, Eryngium yuccifolium - som du i øvrigt kan se i HAVEFOLKETs forårsmagasin på side 43 og på Lones tur til Millenium Garden i UK. Stauderne er alle fra Staudestedetsom vi har portrætteret her på HAVEFOLKET. Klik endelig på de markerede links, hvis du vil se og læse mere.Teglene har jeg sådan glædet mig til at fortælle om. I øjeblikket står de selvfølgelig stadig på paller, men et par stykker har da listet sig ud i haven. Vi skulle vurdere, hvilket belægningsmønster vi ville ende op med, og ja, så skulle jeg jo lige tage glæderne lidt på forskud, og se hvordan de vil spille op til haven, og hvordan de vil tage imod lyset foroven - og regnen der engang imellem følger med.


Hvordan det hele kommer til at se ud, skal jeg naturligvis nok vise, når vi når dertil. Indtil da, så ha' en fortsat god uge - og nu vil jeg trække i arbejdstøjet. 

11 kommentarer:

 1. god arbejdslyst... det er nogle spændende stauder fra din mand :)

  SvarSlet
 2. Tak Tim
  Ja dem glæder jeg mig også til at følge - altså stauderne :-)

  SvarSlet
 3. Det skal nok blive flot. Jeg er også glad for græsser, og skal selv ud og købe nogle snart. Ville ønske at man kunne købe store potter med græsser, til billige penge...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke :-)
   Jeg har både prøvet at købe græsser i store og små potter og jeg syntes at de vokser så hurtigt at jeg foretrækker de mindre og billigere.

   Slet
 4. Det skal nok bliver fuldstændigt fantastisk smukt, Karina! De klinker der - wauuuuuuuuuuu! Der er som altid gang i dig/jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også bare glade for dem. Får lidt lyst til at kysse dem når jeg står med dem i hånden :-)

   Slet
 5. Rigtig god arbejdslyst med det hele, de klinker er virkelig flotte. Håber vi må se det færdige resultat :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder jeg mig også til. Regner med at der er sket lidt næste gang jeg laver dagbog/update her på HAVEFOLKET.

   Slet
 6. Det ser rigtig godt ud Karina :-) Du skal jo i øvrigt have æren for, at Eryngium yuccifolium er i sortimentet i år. Det er altid fedt at få gode idéer til nye varer på hylderne ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Og æren for at jeg opdagede Eryngium yuccifolium skal Lone have. Det var nemlig hendes billeder fra Millenium Garden der gjorde at jeg forelskede mig. Dejligt at du kunne få dem hjem :-)

   Slet
  2. Og jeg faldt bare pladask for den, da jeg så den i England. Har stødt på den før i Oudolfs haver, men her i starten af september var den bare helt perfekt. Glæder mig meget til at se den i vækst hos dig, Karina :)

   Slet

ANNONCE