Går du og overvejer, om du skal plante flere bærbuske i din have, så se lige denne opskrift. Det ville da ikke være helt skidt med en undskyldning for et par gange over sommeren at kreere denne lækre sommerlagkage. Plant nu og glæd dig.


INTRO: LONE, TEKST: TRINE HAHNEMANN, FOTO: COLUMBUS LETH

 

FRU PIGALOPPKAGE
TIL 12 PERSONER

Lagkagebunde:
Smør til formen
6 store æg
300 g sukker
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver

Kagecreme:
2 vaniljestænger
4 æggeblommer
6 spsk flormelis
6 dl piskefløde

Frugt:
1 kg jordbær
300 g ribs
500 g hindbær

Bag bundene dagen før de skal bruges. Ellers er de for svære at skære. Smør en 28 cm stor springform, og beklæd bunden med bagepapir. Forvarm ovnen til 180 grader/varmluft.

Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, til blandingen har fordoblet eller, endnu bedre, tredoblet sin volumen og er blevet lysegul. Sigt mel og bagepulver i, og vend forsigtigt dejen sammen. Hæld dejen i den smurte springform, og bag den i 25 minutter. Tjek med en kødnål, om den er færdig. Hvis der ikke hænger dej ved, når den stikkes ned i midten, er bunden færdig. Tag kagen ud af ovnen, og sæt den på en bagerist for at køle af, før springformen tages af. Lad den stå natten over for at sætte sig.

Lav cremen. Del vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med spidsen af en skarp kniv. Kom dem i en skål sammen med æggeblommer og flormelis, og pisk med en elpisker, til blandingen er meget lys og luftig. Pisk fløden meget stiv, og vend den i æggemassen.

Skyl jordbærrene, nip dem, og skær dem i halve eller kvarter, afhængig af størrelsen. Fjern stilkene på halvdelen af ribsene. Skyl alle ribsene.

Skær kagen igennem på den vandrette led til 3 bunde med en lang savtakket kniv.

Læg den nederste bund på et stort, rundt kagefad. Fordel en tredjedel af cremen på bunden, og fordel derefter en tredjedel af jordbærrene og hindbærrene samt halvdelen af ribsene uden stilk. Gentag med de næste 2 bunde, og pynt med ribsene på stilk på toppen.

Lad lagkagen stå i 30 minutter, før den serveres. Vær forsigtig, når du bærer den ind til bordet. Desuden er det en udfordring at skære den i pæne stykker, så hav kagetallerkenerne parat!

Find flere lækre opskrifter i bogen:
BRØD OG KAGER
af Trine Hahnemann

 

 

Udkommer på Politikens Forlag dette forår.