søndag den 17. maj 2015

EN SOMMERDUET

TEMA: KRUKKEHAVEN

De senere år er vi gået mere og mere væk fra sammenplantninger i krukkerne, og i stedet planter vi ofte kun én slags plante pr. krukke. Men det kan nu altså godt give en spændende kombination at blande to sorter, der klæder hinanden. Se fx dette par.

TEKST & FOTO: LONE

Kombinationen her tog totalt min opmærksomhed, da jeg for to år siden var ved Niagara Falls. Sommerblomsterne her var plantet i ampler, der hang i byens lygtepæle, og de stjal straks min opmærksomhed fra det brusende vandfald.

Det, som de dygtige bygartnere her har sat sammen, er den efterhånden meget velkendte Bacopa 'Snowflake' og så en hvid hængebegonia (tror jeg det er) med flotte røde stængler.

Kombinationen gør virkelig noget godt for begge planter, og jeg må indrømme, at jeg var meget begejstret for synet selvom jeg sædvanligvist ikke er så meget til den hvide bacopa.

Den lette plante giver den lidt tunge begonia et dejligt let udtryk, og det omvendte gør begoniaen for den flagrende bacopa. Tilføjer tyngden.

Kan man ikke finde denne begonia i handlen, så kunne andre hængende etårige måske i stedet kombineres med den hvide bacopa. Fx en hvid hængepelargonie.

Jeg tænker en kombination af fx Euphorbia 'Diamond Frost' og en hvid hængepetunia kunne give noget af samme udtryk.

Ideen er hermed givet videre. Det er naturligvis ikke raketvidenskab, men bare et lille tip, der kan være rart at tage med sig, når turen går mod planteskolen på sommerblomst-indkøb. Har du allerede været der, så er det måske en idé til næste år.

Jeg er sikker på, at det vil være et dejligt syn henover hele sommeren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE