lørdag den 23. maj 2015

ER DIN HAVE GIFTFRI?

ØKOLOGISKE TIPS & TRICKS

Dette er ikke en anmeldelse, men en anbefaling, som går ud på at dyrke sin have på den have-, natur-, miljø-, jord- og fødevarevenlige måde. For du bestemmer jo helt selv om du vil anvende gift og kunstige kemiske midler i din have til at forskønne den, eller om du vil finde alternative veje. Vi hjælper gerne med, hvis du vil have en giftfri have. Læs med her. 

TEKST & FOTO: MARIANNE
Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen for Praktisk Økologi er gået sammen om et initiativ, som jeg har lyst til at fortælle om. Ja, jeg ville faktisk ønske at HAVEFOLKET var blevet spurgt om vi ville være en del af initiativet, men det mindste vi kan gøre er da at fortælle om det.

Det er såre enkelt og handler om at sprede de gode vibrationer og gøre opmærksom på den sunde, naturlige måde at dyrke sin have og sin jord på. Ja, det handler i bund og grund om at sige til andre, hvad man gør. Og så gøre det. Forpligte sig selv. Inspirere andre til også at gøre noget ved det.HVAD GÅR DET UD PÅ? 
At droppe giften i haven. Så: Hvis du dyrker din have giftfrit, så handler det om at blive ved med det og fortælle andre, at du har valgt den giftfri vej. Ikke andet. Du klikker ind på Giftfri have og tilmelder din have. Herefter får du tilsendt et klistermærke (eller faktisk 6 stk.) til din postkasse, bil eller taske og hvis du ønsker det, også en lille folder med gode tips og råd.

Dem - altså tips og gode råd til, hvordan du dyrker din have giftfri - har vi jo også en del af i vores arkiver, al den stund, at vi har skrevet om det i de år, vi har eksisteret. Dem får du links til herunder.

HVIS DU SPRØJTER.....
Se, du er jo herre over egen have, og hvis du nu vælger at sprøjte med ukrudsbekæmpelsesmidler og andet, der indeholde sprøjtegifte, så synes vi at det er vigtigt, at du ved, hvad det er, du gør og hvordan du gør det mest skånsomt overfor natur og miljø. Derfor skal du også høre om en anden kampagne, nemlig Miljøstyrelsens kampagne:  "Tænk, før du sprøjter". Dér kan du gå ind og teste din egen viden, samt få en anledning til personligt at overveje, hvilken vej, du selv vil gå.


Læs mere her:  

TEMA: DEN BÆREDYGTIGE HAVE
Der er sagt og skrevet en hel del om bæredygtige og økologiske haver, og nogle gange tænker jeg, at det hele kan virke rigtig vanskeligt. At der findes så meget "må ikke og skal" og løftede pegefingre. Sådan har vi her i HAVEFOLKET slet ikke lyst til at det skal være. Læs mere....

Tagetes

10 STEP TIL ØKOLOGI I DIN HAVE
Det er slet ikke så vanskeligt at tænke økologisk. Måske gør du det allerede på mange punkter, men mangler tips og tricks til hvordan du kommer om ved mange af de udfordringer en haveejer kan komme ud for. Her er 10 step til mere økologi i haven. Læs mere...EN ØKOLOGISK HAVEALMANAK
Almanak - alene titlen minder os om, at tiden er rund og at året i haven gentager sig. Derfor er den faktisk ret anvendelig, selvom det er set før! Læs mere om, hvorfor.

4 kommentarer:

 1. Har for længst tilmeldt mig giftfri have. Der skal jo være en sund jord til vores efterkommere, og også rent drikkevand.

  SvarSlet
 2. ØØhh, hwa hvis ens have kun er 99 % giftfri?? Med skam at melde, hænder det med års mellemrum, jeg forklæder mig som ond heks og pensler noget rigtig genstridig ukrudt, . Jeg prøver at bilde mig ind at når det er så sjældent, sååå, må jeg være tilgivet. For i virkeligheden hader jeg at se på det halvisne i flere uger efter, planterne forsvinder jo ikke , sådan som de gør når man har luget rigtig.
  pinsehilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Jeg må indrømme, at jeg har nogle sneglepiller stående i tilfælde af, at et slimet rykind skal opstå. Heldigvis har pakken nu holdt i flere sæsoner, da manuel bekæmpelse er effektiv.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 4. Troede helt klart at min have var giftfri, men må erkende at vi sprøjter mod myrer når vi se de er inde i huset, hjælper det mon på det når jeg siger at det ikke er hvert år det hænder;-). og at de alle andre steder kan de få lov at leve et myre liv, og at de har en stor tue bagerst på grunden:-)

  SvarSlet

ANNONCE