Dette er ikke en anmeldelse, men en anbefaling, som går ud på at dyrke sin have på den have-, natur-, miljø-, jord- og fødevarevenlige måde. For du bestemmer jo helt selv om du vil anvende gift og kunstige kemiske midler i din have til at forskønne den, eller om du vil finde alternative veje. Vi hjælper gerne med, hvis du vil have en giftfri have. Læs med her. 


TEKST & FOTO: MARIANNE

Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen for Praktisk Økologi er gået sammen om et initiativ, som jeg har lyst til at fortælle om. Ja, jeg ville faktisk ønske at HAVEFOLKET var blevet spurgt om vi ville være en del af initiativet, men det mindste vi kan gøre er da at fortælle om det.

Det er såre enkelt og handler om at sprede de gode vibrationer og gøre opmærksom på den sunde, naturlige måde at dyrke sin have og sin jord på. Ja, det handler i bund og grund om at sige til andre, hvad man gør. Og så gøre det. Forpligte sig selv. Inspirere andre til også at gøre noget ved det.

HVAD GÅR DET UD PÅ? 
At droppe giften i haven. Så: Hvis du dyrker din have giftfrit, så handler det om at blive ved med det og fortælle andre, at du har valgt den giftfri vej. Ikke andet. Du klikker ind på Giftfri have og tilmelder din have. Herefter får du tilsendt et klistermærke (eller faktisk 6 stk.) til din postkasse, bil eller taske og hvis du ønsker det, også en lille folder med gode tips og råd.

Dem – altså tips og gode råd til, hvordan du dyrker din have giftfri – har vi jo også en del af i vores arkiver, al den stund, at vi har skrevet om det i de år, vi har eksisteret. Dem får du links til herunder.

HVIS DU SPRØJTER…..
Se, du er jo herre over egen have, og hvis du nu vælger at sprøjte med ukrudsbekæmpelsesmidler og andet, der indeholde sprøjtegifte, så synes vi at det er vigtigt, at du ved, hvad det er, du gør og hvordan du gør det mest skånsomt overfor natur og miljø. Derfor skal du også høre om en anden kampagne, nemlig Miljøstyrelsens kampagne:  “Tænk, før du sprøjter”. Dér kan du gå ind og teste din egen viden, samt få en anledning til personligt at overveje, hvilken vej, du selv vil gå.