torsdag den 14. maj 2015

FEM FRÆKKE KRUKKER

SHOPPING

Der findes mange forskellige typer krukker på markedet, og i dag skal vi se på nogle af dem. Vi har valgt fem krukker i farverne grå, sort og mokka. De er lækre på hver deres måde og lige så lækre i samlet flok. Se med, og bliv inspireret.


TEKST: KARINA 
FOTO: KARINA & FORHANDLERE Hvem kan undvære krukker i haven? Ikke jeg. For alle er de med til at understrege en stemning, hvad end den er romantisk, minimalistisk, klassisk eller eksotisk. Selv befinder jeg mig nok et sted mellem den minimalistiske og eksotiske stil - dog ikke helt så eksotisk, som jeg kunne tænke mig.

Jeg drømmer i øjeblikket om at få et par palmer i min have, men jeg tør ikke tage chancen og plante dem ud i jorden. Selvom der findes palmer, der skulle være nogenlunde hårdføre - hørpalmen blandt andet - så har jeg ikke mod på at lade dem stå ude vinteren over. Derfor skal mine små nyanskaffede palmer i krukker, så de kan komme ind i havestuen, når frosten sætter ind. Måske bliver det endda en blandning af forskellige palmer, og det kan være, at der også kommer andre planter til: Bananplanter, kæmpebregner og forskellige prydgræsser. Mulighederne er mange, og der er masser af inspiration at hente. Se for eksempel denne smukke kombination af krukker og grønne vækster fra Haven i Hunes atelier. Det er da bare skønt. I hvert fald bliver jeg også nødt til at anskaffe mig et par krukker, og de grå, sorte og mokkafarvede toner vil stå rigtigt godt til palmerne.

Her er de krukker, jeg har fundet frem - lidt i stil med eksemplet fra Hune. Mon ikke du også kan finde en favorit blandt de fem udvalgte? Selv kan jeg ikke helt bestemme mig.1: Det sorte matglaserede krukkesæt er fra Tine K Home. Sættet består af to krukker i størrelserne: D 28 x H 39 cm og D 37 x H 49 cm. Pris 1.250 kr. 2: Fra Ib laursen kommer den ovale zinkbalje med sort hank. Baljen måler B: 49 cm H: 27cm L: 61 cm. Pris ikke oplyst. 3: Den grove krukke fra Hay er også et fint bud fx til terrassebordet. Den er lavet i polystone og måler D: 21,5 cm H: 20 cm. Krukken, som kommer med underskål, koster 189 kr. 4: Krukkesættet kaldet Hook er fra House Doctor. sættet koster 1065 kr. og består af to krukker i størrelserne B: 40 cm x H: 25 cm og B: 50 cm x  H: 30 cm. 5: Et andet krukkesæt fra House Doctor er sættet kaldet Con. Krukkerne er lavet i beton og fås både i en lys grå og i mokka som vist her. De to krukker måler henholdsvist B: 40 cm x H: 40 cm og B: 50 cm x H: 50 cm.Når krukkerne er valgt ud, er det bare om at komme i gang med at plante dem til. Jeg holder meget af at mixe forskellige grønne toner og lade planternes forskellige vækst- og bladformer stå for et varieret og frodigt look. 


Læs også

LÆKKERIER TIL DRIVHUSET
I et drivhus skal der naturligvis være plads til planter, men der er jo ikke nogen der siger at der ikke også kan være plads til lidt møbler og nips. Til enhver stil og enhver pengepung - eller til dig, der erlidt til det hele. Vi har her samlet lidt lækkerier til dig og dit drivhus.

TERRACOTTA I HAVEN
Når temaet handler om krukker, så bliver jeg jo nødt til at fortælle om min passion: Terracottakrukkerne. Læs med her om hvor, hvorfor og hvordan.


SMÅ TRÆER I KRUKKER
Krukker er geniale til sommerblomster, krydderurter og også til mange typer af stauder. Men til småtræer eller opstammede buske er krukker absolut også geniale. Vi har kigget os omkring og fundet inspiration frem til dig, der vil ud og plante lidt "større" i krukkerne.
1 kommentar:

  1. Hvornår kommer der en opdateret annonce for 2016, for står og mangler nye krukker :)

    SvarSlet

ANNONCE