onsdag den 13. maj 2015

MINE CHOKOLADECOSMOS HAR OVERLEVET!

TEMA: KRUKKEHAVEN

Jeg har flere gange prøvet at overvintre den skønt duftende chokoladecosmos, men det er aldrig lykkedes. Nu prøvede jeg igen på den mest tænkelige, enkle måde. Og hvad sker der mon så?
TEKST & FOTO: LENE
Hele vinteren har jeg gået og skulet til det grimme bobledrivhus, som stod inde i væksthuset. Det blev  primært købt for at have noget at overvintre citrontræer, nerie og skærmliljer i. Men kønt, det var det altså ikke! Sammen med andre planter tog vi chancen med chokoladeblomsten, Cosmos atrosanguineus, og satte den derind. Den blev ikke klippet ned eller på anden måde nurset - blot nærmest smidt i et hjørne - for den døde jo nok for os!

Stor var derfor overraskelsen, da boblehuset kom ud, og vi skulle til at pusle om blomsterne og fordele dem på de respektive pladser. Chokoladeblomsten så meget trist og tør ud, men ved nærmere eftersyn og nedklipning af de mange tørre stængler, så vi der var liv! Der blev hurtigt sat gang i vandingen, og se nu her!


Nu står zinkkassen i pergolaen og vi venter spændt på den samme overdådige blomstring som sidste år.


Længe leve bobledrivhuse - også selvom de ikke vinder førsteplads i en skønhedskonkurrence! Til gengæld kommer chokoladecosmos højt op på listen.


Læs også:

GEM DINE CHOKOLADECOSMOS
Chokoladecosmos kan overvintres - det er bare svært, siges det! Men vi ved det kan lade sig gøre, så nu vil vi gerne invitere til erfaringsudveksling her i HAVEFOLKET. For hvordan gør du, hvis du altså gør det? Hvad virker og hvad virker ikke?


CHOKOLADECOSMOS
Chokoladecosmos er dejlig. Den dufter og den bringer dybde i et bed. Planten er etårig her i Norden, men kan med lidt held overvintres, hvilket kan være en god idé at forsøge sig med, da den er temmelig dyr. Til gengæld gror den fint til i løbet af en sommer.


DRIVHUS I DRIVHUSET
I år vil jeg prøve noget nyt med hensyn til opbevaring af de frostfølsomme. Jeg har lavet en helgardering og sat et drivhus i drivhuset!
 

10 kommentarer:

 1. Jag har inte provat att övervintra dem, men det skall jag göra i höst. I år köpte jag några rötter som jag har krukat och de är i växthuset, än så länge. Brukar köpa färdiga plantor. Trevligt att se att det går. Gillar blomman och doften.
  Ha det bra! Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika,
   Jeg håber at mine chokoladecosmos bliver endnu større og mere robuste - det bliver spændende at se!

   Slet
 2. Sikke en overraskelse, tillykke med overvintringen:-)! min stod bare i drivhuset, og nedklippet, der er ikke det mindste liv at spore, næste sæson må jeg prøve som dig, måske bare mere interimistisk;-)

  PS er det mine øjne eller er skrifttypen blevet større?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette,
   Ja, jeg blev også superglad, da jeg opdagede de små spirer, så de ryger derind igen til efteråret.

   Slet
 3. Ja det lykkedes ikke for mig i år, men det er også første gang jeg prøver. Hvordan ser et bobledrivhus ud?? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henriette.
   Du kan se mit bobledrivhus her: http://www.havefolket.com/2014/12/drivhus-i-drivhuset.html

   Slet
 4. Tillykke, hvor er det skønt:-) Bobledrivhus - nej mit var bestemt heller ikke kønt men også særdeles praktiskt. Min har også klaret vinteren sammen med en del andre følsomme, men kender du det at man står og kikker på de chokoladecosmos som allerede er i blomst og er tæt på at købe dem, for det er så svært at vente på at de små spirer bliver store?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kender jeg godt, Lisbeth. Sådan har jeg det med kæmpeverbena. Men mine chokoladecosmos er nu allerede dobbelt så store som på billedet, og mon ikke de bliver lidt mere kraftige end de købte - det håber jeg.

   Slet
 5. Tillykke. Hvor ser de fine ud og tak fordi du deler ud af dine erfaringer. En skøn plante som efter et år i haven blev helt uundværlig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May,
   Ja, jeg kan heller ikke undvære den i min have.

   Slet

ANNONCE