torsdag den 25. juni 2015

BYRUM I NEW YORKS MANHATTAN

BYHAVER

På en tur til New York stødte jeg på dette haverum klemt inde mellem to kareer. Et lækkert anlæg - midt i den pulserende by - og det blev i den grad benyttet af byens beboere i arbejdspauser, på vej til og fra, til en hyggesnak mv. Tag med et lille smut til storbyen.TEKST & FOTO: LONEMan tænker måske umiddelbart ikke, at en storbytur giver en masse havebesøg, men i en by som New York - nærmere bestemt Manhattan - er der rigeligt, hvis man lige ved, hvor man skal kigge. Både parker, små fælleshaver og bylommer finder man her.

Manhattan, New York
Haven her ligger som en lille lommehave ved blandt andet kontorerne for Metlife. Rummet er tydeligvis etableret for ganske nylig og er taget godt imod fra byens borgere.

Manhattan, New York
Her færdes den gående trafik på tværs af rummet. Nogle slår sig ned og nyder mad eller drikke. Andre læser avisen eller snakker i telefon.

Manhattan, New York
Ind imellem ser man en fortravlet medarbejder komme ud af en af bygningerne og søge i ly i en af oaserne - optaget af en intens telefonsamtale.

Manhattan, New York
Rummet er ualmindelig smukt komponeret - hvis du spørger mig. Smukke natursten som belægning, Kummer af stål og natursten - med indbyggede belysninger under bænkene af hårdttræ og ligeledes med uplight på de elegante birkestammer.

Manhattan, New York
Udover de indbyggede bænke er der også hist og pist - med gavmild hånd - placeret smukke sorte trådstole af den italienskfødte designer, Harry Bertoia.

Manhattan, New YorkPå trods af at rummet ligger i skygge mellem de høje bygninger, der omgiver lommeparken, er der en varm og dejlig stemning i rummet - på trods af mange stringente materialevalg. Måske dette kan tilskrives de velplacerede bænke i naturtræ i kombination med de smukke birketræer. Og når solen så kommer rundt mellem karréerne og kaster sine livgivende stråler ind i haven, bliver det hele nærmest magisk. 


Læs også:

SKULPTURHAVEN VED MOMA
The Abby Aldrich Rockefeller Sculpture Garden i NYC har været igennem flere forandringer over tiden, men fremstår i dag som en inspirerende skulpturhave, og er ét ud af mange rum i det verdenskendte museum MoMA.
THE HIGHLINE - EN OASE I NYC
En godsbane i det centrale Manhattan blev nedlagt tilbage i 1980, og er nu - godt 30 år senere - et inspirerende, nytænkt og rekreativt område, som byens borgere har taget til sig som deres eget haverum. Her snakkes, spises, festes, slappes af, underholdes og sågar soppes der!

GARDENS OF REMEMBRANCE
Det er juli måned, og vi er på tur til New York - en storby der aldrig sover, og hvor der altid er noget, der lokker rundt om næste hjørne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE