onsdag den 24. juni 2015

HVORDAN FÅR JEG GRÆSPLÆNEN PÆN IGEN?

HAVEBREVKASSEN

Wivi har skrevet til brevkassen for at få svar på, hvordan hun får sin græsplæne pænt grøn igen efter fjernelse af mos.


TEKST: GRETHE HEIDE, HEIDESPLANTESKOLE.DK
FOTO: LENEKære HAVEFOLKET

Det drejer sig om min græsplæne:
Jeg har fjernet meget mos med en mosoptager. Plænen er nu gul og vissen at se på, som ved en meget tør sommer. Nu har jeg brug for at vide, om jeg skal gøde nu eller vente lidt. Hvis der er behov for eftersåning, skal det så være før eller efter gødning?

Jeg har en NPK gødning 14.3.15.
Kan den bruges?

Håber at I kan hjælpe, så jeg kan få min græsplæne pæn igen.

Venlig hilsen

Wivi
Vallensbæk

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

Kære Wivi

Jeg har drøftet dette med min mand og her kommer vores råd:
Det er ret almindeligt, at plænen ser kedelig ud efter et hårdt angreb af mos og efterfølgende hård behandling med mosoptager. Det bedste man kan gøre er at gøde, og vi går ind for organisk gødning i stedet for kunstgødning. 

Naturgødning har en længere virketid og giver et godt microliv til rødderne. Ulempen ved naturgødning er, at den ikke virker så hurtigt som kunstgødning, og derfor skal den bruges hver gang for at få den bedste virkning. Den gødning som du har, kan selvfølgelig bruges, det vigtigste er jo, at plænen får næring.

Græsfrø spirer optimalt i august–september og jeg råder derfor til, at der først eftersås til den tid. Jeg tror nu, at efter lidt regn og noget gødning, vil plænen rette sig hurtigt igen.

Med venlig hilsen
Grethe Heide
www.heidesplanteskole.dk


Har du, som læser med, erfaring med emnet og måske flere gode råd i forbindelse med dagens brevkassespørgsmål, så er du som altid meget velkommen til at skrive med via brug af kommentarfeltet. 
Vil du læse flere brevkassespørgsmål og -svar, kan du finde dem alle her.
Du kan også læse mere om HAVEFOLKETs havepanel og de eksperter, der står klar til at svare på dine spørgsmål. Find dem her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE