Vi elsker koldskål. Og hvem elsker ikke også is? Her er de to yndlingsdesserter kombineret i en fin koldskålis og så endda suppleret med jordbær: Danmark serveret i en lille dyb tallerken.


TEKST: MAJA AMBECK VASE, FOTO: COLUMBUS LETH, VENLIGST UDLÅNT FRA FORLAGET

Koldskålis
med jordbær og kammerjunkeknas

INGREDIENSER

250 ml kærnemælk
115 ml piskefløde
115 g sukker
kornene af 1 vaniljestang
saft af ½-1 citron50 g kammerjunkere
1 bakke friske jordbær

KOLDSKÅLIS

  • Kom alle ingredienserne til isen i en skål og rør rundt, indtil sukkeret er opløst.
  • Juster smagen med citronsaft.
  • Kør massen på ismaskine.

Server isen med knuste kammerjunkere og friske jordbærskiver.

Du kan finde mange flere lækre opskrifter på isdesserter i bogen “Lykken er is”, som er skrevet af de to piger Anne Moltke og Maja Ambeck Vase, som mange måske allerede kender fra blogverdenen eller Instagram.

LIDT MERE INFO OM BOGEN
“LYKKEN ER IS” 

De to piger på 28 – Anne Moltke, kommunikationsmedarbejder hos Chokolade Compagniet, og Maja Ambeck Vase, selvstændig opskriftsudvikler, madfotograf mm., – kæmper i denne bog om at byde på de lækreste is! Begge er de af mange kendt fra Instagram og deres blogs hhv. www.anneauchocolat.dk og www.chocolat.dk, og tilsammen deler de en stor forkærlighed for is, som de via bogen “Lykken er is” vil dele med dig som læser. Bogen indeholder opskrifter på sorbeter, mælkeis, parfaiter, pindeis, is(lag)kager, isdesserter m.m. Der er både super nemme opskrifter, der kan laves i et snuptag, og avancerede is, der kræver både tid og tålmodighed. Maja og Anne giver også deres bud på hjemmelavede isvafler, krymmel, chokoladesauce og meget andet lækkert tilbehør.

TITEL: LYKKEN ER IS
FORFATTER: Anne Moltke og Maja Ambeck Vase
FOTOS: Columbus Leth
UDGIVELSE: Forår 2015
SIDER: 176
SPROG: Dansk
FORLAG: Politikens Forlag