fredag den 5. juni 2015

SKAVGRÆS - IKKE HELT UALMINDELIG

PLANTEPORTRÆT

Jeg så den første gang ved The High Line i New York. Dengang tænkte jeg, at den nok ikke var helt almindelig. Sidenhen har jeg lært den lidt bedre at kende, og til min store overraskelse fandt jeg ud af, at den ualmindelige plante ikke var helt så ualmindelig igen. Måske kender du den - skavgræs? Gør du ikke så læs med her.

TEKST & FOTO: KARINA


Selvom den hedder skavgræs er den slet ikke nogen græs, men faktisk en art fra padderokkeslægten. Selvom den måske ser lidt eksotisk ud er den det ikke, for den findes nemlig i Danmark på fugtige enge i den vilde natur.

SKAVGRÆS
Equisetum hyemale

Skavgræs kan blive op til  90 cm høj og har en opret vækst. Den udmærker sig ved at være vintergrøn og får små sjove sporehuse på spidsen af de flotte leddelte skud. Eftersom den trives bedst i fugtig jord, er det betingelserne, man må ha' for øje, hvis man vil have den i haven. Den info havde jeg desværre ikke hæftet mig ved, da jeg sidste år anskaffede mig et par stykker, med det resultat at de døde for mig.

Hvordan man sørger for fugtig jordbund her på The High Line i New York ved jeg ikke, men jeg gætter på at her må være tale om et integreret vandingssystem i bunden af plantebeholderen.  
- Fint ser det under alle omstændigheder ud. 
Kendte du mon til skavgræs, eller er den også ny for dig? 


FAKTA

NAVN: Equisetum hyemale
DANSK NAVN: Skavgræs
LYSFORHOLD: Halvskygge
HÅRDFØR: Ja
JORDBUND: Fugtig
VÆKST: Opret
STØRRELSE: Bliver op til 90 cm
BLOMSTRING: Nej


2 kommentarer:

 1. Er den mon lige så svær at komme af med som alm padderok?

  SvarSlet
 2. Hej Henrik
  Ja, den breder sig, for det er en padderok med navnet Skavgræs. Men holdt i krukker er den superflot og bruges meget i andre lande. Jeg har bl.a. lige set den i Holland.
  Mange hilsener
  Lisbeth

  SvarSlet

ANNONCE