mandag den 13. juli 2015

OPRYDNING I MORGENHAVEN

REDAKTIONENS HAVEDAGBOG 

Potterne har det lidt med at hobe sig op i vores have mod nord: Morgenhaven. Det skyldes vist ganske enkelt, at det er det, jeg betragter som bagsiden af huset, og derfor kommer jeg tit lige til at sætte en ekstra potte eller to her, hvis jeg ikke lige har en anden placering til dem. 

Nu har vi jo ferie og nyder fridagene i fulde drag, og så popper ideerne om noget op i hovedet på mig. Denne gang kom jeg i tanke om, at der skulle en bænk til. En bænk til alle potterne og dermed implicit lidt oprydning på bagsiden af huset. Min mand var hurtig til at skaffe mig et par planker af lærk, og så var det i gang med malerpenslen.

TEKST & FOTO: LONE


Egentlig var min tanke bare at finde nogle brædder et sted, men heldigvis insisterede min mand på, at det skulle være noget ordentligt, og få dage efter ønsket var udtalt, havde han skaffet to flotte 3 meter lange planker af lærk. I torsdags blev de malet første gang (med sort heldækkende Gori), og fredag fik de anden gang maling.

Bænk på morgenterrassenTidlig lørdag morgen fik jeg plankerne båret ud af garagen (der var malerværksted pga. regnvejr), og de blev lagt op på resterne af Petersen Tegl fra vores trappeprojekt i foråret.

Bænk på morgenterrassen

Nu er alle de små potter, der før stod rundt omkring på jorden her i morgenhaven, sat op på bænken, og jeg nyder, at der igen er orden i haverummet. Herover til venstre ses fx min datters avocadoplanter. Dem har hun selv dyrket af avocadosten i vinter, og de er nu ved at få en flot størrelse. Lige nu trives de meget bedre ude end inde, og så har jeg overtaget pasningen - skarpt overvåget af min datter, der nærer stor omsorg for sine tre planter (et lille vindue ser jeg åbnes til, at der måske en dag også kommer en haveelsker ud af hende).

Morgenterrassen
Haverummet er i øvrigt på dette tidspunkt ret frodigt i sit udtryk. Og måske også derfor fik jeg denne trang til, at der skulle skabes ro på terrassen. Planterne i måneskinsbedet (et primært hvidt bed, der ligger lige op af morgenterrassen) strutter af vitalitet. Prydgræsser, digitalis mv. skyder i vejret, og aksene er lige nu over 2 meter høje!

Bænk på morgenterrassen


Jeg har i øvrigt også her i sommerferien fået monteret nye vandslanger fra glamourøse Garden Glory. Dem ser du lige kanten af herover. Jeg har valgt slanger i sort (passer bare perfekt til haven). De bliver testet her henover sommeren, og så skriver jeg lidt om, hvorvidt de falder i god jord hos mig i slutningen af sommeren. Håber de lever op til alle mine forventninger, for lækre er de i hvert fald!


Vil du gerne se mere fra haven, kan du fx læse videre her:


LÆ MED MOBILE VÆGGE
Når vinden suser, kan der godt blive lidt forblæst på terrassen. Kombineret med ønsket om opbevaring af brænde tæt på udepejsen, blev løsningen mobile brændestakke.


MORGENTERRASSE I HVIDT
Tag med på besøg på min morgenterrasse! Der er bestemt ikke megen raketvidenskab i designet, men alligevel er der måske en idé eller to at tage med herfra. 
EN SYMPATISK HAVE
Længe før jeg selv blev blogger, var jeg "blind passager" på et par af de danske haveblogs. En blog, der imponerede mig i særdeleshed, var Lones "Havedagbogen", for der kunne man da tale om en have og - ikke mindst - en dame med stil.
5 kommentarer:

 1. Ej, hvor fint! Og ret imponerende at have fået så fine planter ud af avocado-sten - jeg har prøvet, uden held. Måske man skulle give det et forsøg til...? ;)
  Pudsigt du skriver om sådan en fin hjemmelavet bænk - vi har lige nyligt overtaget et lille stykke have mere, og der fandt jeg en 2,5 m. lang planke og usigeligt mange forskellige belægningssten og fliser, og tænkte med det samme; bænk! - min mand kunne dog ikke se idéen i det til at starte med, men da den først stod der måtte han indrømme det nu var lidt smart, hahaha :)
  Tak for fine billeder! KH Trine

  SvarSlet
  Svar

  1. Jeg er også ret imponeret over hendes avokadoplanter :-) Har selv prøvet et par gange de senere år uden held. Tror simpelthen bare min tålmodighed ikke rakte - de er laaaang tid om at spire. Men når først de kommer i gang, så tager det fart :-) Og fine, det er de.

   Slet
 2. Det ser bare super godt ud. Det er en lækker krog I har der. Glæder mig til at høre om dine erfaringer med din nye haveslange. Jeg er selv så træt af de alm grimme haveslanger som bestemt ikke gør noget godt rent visuelt. Rigtig god dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Jeg havde også bare fået nok af den grønne vandslange - havde dem faktisk i forskellige farver fordi de var købt forskellige år. Absolut ikke særligt kønt i haven - og det kan jo ikke betale sig at gemme den væk efter hver gang, for den er brugt flittigt til krukkerne. Nu ser det flot ud med den sorte og jeg glæder mig over den hver dag :-)
   Skriver når den har været brugt måneden ud - så kan du høre om den stadigvæk er en succes :-)

   Dejlig sommerdag til dig!

   Slet
 3. Flot bænk som samler potteplanterne på smukkeste vis og en lækker krog I har der:-) Jeg fik lavet nogle lange lave hylder i foråret og dem er jeg også superglad for - det hæver lige synsindtrykket en tak og så er det nemmere at holde rent omkring krukkerne.

  SvarSlet

ANNONCE