Potterne har det lidt med at hobe sig op i vores have mod nord: Morgenhaven. Det skyldes vist ganske enkelt, at det er det, jeg betragter som bagsiden af huset, og derfor kommer jeg tit lige til at sætte en ekstra potte eller to her, hvis jeg ikke lige har en anden placering til dem. 


TEKST & FOTO: LONE

Nu har vi jo ferie og nyder fridagene i fulde drag, og så popper ideerne om noget op i hovedet på mig. Denne gang kom jeg i tanke om, at der skulle en bænk til. En bænk til alle potterne og dermed implicit lidt oprydning på bagsiden af huset. Min mand var hurtig til at skaffe mig et par planker af lærk, og så var det i gang med malerpenslen.

Egentlig var min tanke bare at finde nogle brædder et sted, men heldigvis insisterede min mand på, at det skulle være noget ordentligt, og få dage efter ønsket var udtalt, havde han skaffet to flotte 3 meter lange planker af lærk. I torsdags blev de malet første gang (med sort heldækkende Gori), og fredag fik de anden gang maling.

Bænk på morgenterrassenTidlig lørdag morgen fik jeg plankerne båret ud af garagen (der var malerværksted pga. regnvejr), og de blev lagt op på resterne af Petersen Tegl fra vores trappeprojekt i foråret.

Bænk på morgenterrassen

Nu er alle de små potter, der før stod rundt omkring på jorden her i morgenhaven, sat op på bænken, og jeg nyder, at der igen er orden i haverummet. Herover til venstre ses fx min datters avocadoplanter. Dem har hun selv dyrket af avocadosten i vinter, og de er nu ved at få en flot størrelse. Lige nu trives de meget bedre ude end inde, og så har jeg overtaget pasningen – skarpt overvåget af min datter, der nærer stor omsorg for sine tre planter (et lille vindue ser jeg åbnes til, at der måske en dag også kommer en haveelsker ud af hende).
Morgenterrassen

Haverummet er i øvrigt på dette tidspunkt ret frodigt i sit udtryk. Og måske også derfor fik jeg denne trang til, at der skulle skabes ro på terrassen. Planterne i måneskinsbedet (et primært hvidt bed, der ligger lige op af morgenterrassen) strutter af vitalitet. Prydgræsser, digitalis mv. skyder i vejret, og aksene er lige nu over 2 meter høje!

Bænk på morgenterrassen
Jeg har i øvrigt også her i sommerferien fået monteret nye vandslanger fra glamourøse Garden Glory. Dem ser du lige kanten af herover. Jeg har valgt slanger i sort (passer bare perfekt til haven). De bliver testet her henover sommeren, og så skriver jeg lidt om, hvorvidt de falder i god jord hos mig i slutningen af sommeren. Håber de lever op til alle mine forventninger, for lækre er de i hvert fald!