tirsdag den 21. juli 2015

BYG MED PALLER: EN LIGGESTOL TIL HAVEN

Byg med paller
DIY

Byg til haven med genbrug af europaller. Trenden er over os og har været det længe efterhånden. Nu er der udkommet en ny bog, der giver inspiration og vejledning til hvordan. Se her bogens tip til hvordan du billigt bygger din egen liggestol til haven.

TEKST & FOTO: FRA BOGEN "BYG MED PALLER"
VENLIGST UDLÅNT AF TURBINE
INTRO: HAVEFOLKET
DU SKAL BRUGE
 • 3 europaller
 • 2 brædder, 60 x 3 x 4 cm
 • Akryllak, orange 250 ml
 • 4 vinkelbeslag i messing, 4 x 4 cm
 • 4 vinkelbeslag i messing, 1 x 3 cm
 • Ca. 80 Spax-skruer, 35 mm
 • Sandpapir, korn 80, 120, 220
 • Japansav eller rundsav
 • Skruemaskine
Byg med paller
1.
slib alle tre paller grundigt af, først med groft og så med finere sandpapir.

2
Mål afstanden fra fodsål til knæhase på dig selv, og del to paller op i den længde. Den korte del af den første palle skal være fodstykket, og restdelen anvendes som siddeflade. Den korte del af den anden palle bruges som støtte for den tredje hele palle.

3.
Den første opskårne palle rejses op på siden, og de to dele stilles sammen i den ønskede vinkel. Afkort de nederste brædder. Har man adgang til en rundsav med vinklingsfunktion, kan man lave et skråsnit, så brædderne passer til hældningen på fodstykket. 

4.
Når fodstykket er tilpasset siddefladen, slibes savsnittede af. De to dele sammenføjes med to store og to små vinkelbeslag.

5. 
Et ekstrabræt skrues fast mellem de indre klodser i siddefladen og fodstykket. Den del af brættet, der rager udenfor, saves af. Vend pallerne om, og gør det samme på den anden side.

6. 
Stil den tredje og hele palle på siden. Det korte stykke af den anden palle monteres med vinkelbeslag på den øverste halvdel af pallen. Alt efter hvor man placerer støtten, kan man give ryglænet forskellige hældninger.

7. 
Til sidst lakeres fodstykke og underkonstruktion orange. Efter tørring sættes de to elementer sammen. 

TIP 
Lad være med at skrue de to elementer sammen. Deres egenvægt gør, at de står stabilt i sig selv. Og når de ikke er skruet sammen, er det også lettere at flytte dem rundt i haven.
Du kan få mange flere tips til at bygge med paller i bogen "BYG MED PALLER".

Byg med paller


TITEL: Byg med paller - DIY-møbler og indretning til hus og have
FORFATTER: Claudia Guther
FOTO: Michael Ruder
UDGIVELSE: 2015
SIDER: 112
SPROG: Dansk
FORLAG: Turbine

1 kommentar:

 1. Spændende bog, den skal jeg da vidst have kigget nærmere på. Den palle gynge har stået på min to-do liste længe, måske jeg skulle benytte ferien til at få gjort noget ved det, nu har jeg jo ekstra tid til at bruge den i

  SvarSlet

ANNONCE