Det er så hypet at have høns. Selv er jeg slet ikke så meget til lige netop denne type fjerkræ . Jeg er faktisk lidt bange for dem af én eller anden grund, men kommer det til gæs, så er det en helt anden sag. Se blot, hvem kan stå for sådanne kræ?


TEKST & FOTO: KARINA

Så nej, det med høns bliver aldrig noget, vi kommer til at have på vores matrikel, slet ikke da jeg ikke er den eneste om at være lidt rædselsslagen overfor de populære dyr. Til gengæld er vi alle i familien bare helt vilde med gæs, og vi kunne stå i timevis og muntre os over deres fantastiske og også lidt flabede adfærd.

Gæs

For de ved jo godt hvem det er, der bestemmer. Det er dem! Og har du et problem “så kom du bare an”. Helt som jeg tiltrækkes af mennesker, der er stolte, egenrådige og rebelske, så elsker jeg også dyr med disse kvaliteter. Derfor har jeg også en kat!

Gæs

Men skulle jeg have et par af den fjerede slags gående i haven, så skulle det bare være gæs. Jeg kan simpelthen ikke lade være med at trække på smilebåndet over dem. Her er da tale om personlighed.

Gæs

De gæs, du ser her, er faktisk ikke kun fyldt med karakter, men har også en lidt usædvanlig bopæl. De bor nemlig midt inde i en kirkehave i Barcelona. Jeg er blevet fortalt, at de for længe længe siden er flyttet til helt af sig selv og er blevet boende i generationer.

GæsDet er da dedikeret – men hvem turde også smide sådan et par slagsbrødre og tæsketanter ud – ikke jeg.

Catedral de Barcelona

Har du lyst til at møde de skønne gæs IRL, så er adressen herunder. Kirken er i øvrigt også ganske smuk.

Catedral de Barcelona
Pla de la Seu, s/n

08002 Barcelona, Spanien