torsdag den 20. august 2015

GENBRUG AF FORTOVSFLISER - EN HYLDEST TIL MIN FARFAR

Lægning af terrasse
BELÆGNINGER
GÆSTEREDAKTION

Sidste år havde vi det helt store kaos i haven, da vi fik lavet en tilbygning på huset. Og håndværkerne blev først færdige sidst på året og dermed måtte genopbygning af haven vente til i år. Meget er blevet genrejst / plantet i haven, og nu begynder den at se lidt mere civiliseret ud.


TEKST & FOTO: TIM, GÆSTEREDAKTION
TIM SKOVRUPDenne sommer er turen kommet til terrassen, og jeg vil genbruge de gode gamle fortovsfliser som min kære farfar dengang havde samlet sammen fra sit arbejde ved vejvæsenet. Fliserne havde han lagt for omkring 50 år siden i haven.

Lægning af terrasse


Her skal terrassen ligge, lige bag ved tilbygningen.

Lægning af terrassefliser


Er de lige? Nej. Har de samme tykkelse? Nej.

Lægning af terrassefliser


Så det var IKKE morsomt med et vaterpas ;(, men det har også sin charme med lidt skævhed og ujævnhed :).

Lægning af terrassefliser


Og her er min farfars gode gamle jomfrugang, den blev også flittigt brugt.

Da håndværkerne var i gang med udgravningen til sokkel og kloak havde jeg travlt med at redde det som jeg kan genbruge igen, og deriblandt sand og grus fra den tidligere terrasse.

Lægning af terrassefliser


Så selvom håndværkerne mente at jeg var bindegal, tøffede jeg rundt med trillebøren og skovlede ind og gemte det bagerst i haven.

Det går fremad med små skridt - og er totalt genbrug. Her er det mellem tilbygningen og garagen.

Lægning af terrassefliser


Det ser da hyggeligt ud.

Lægning af terrassefliser


Min kone og børnene er godt tilfredse med resultatet, og jeg måtte af sted med min lille husmandstrailer for at hente mere sand til sidst. Ellers er ALT genbrug, og der er kun én flise tilbage fra den gamle terrasse.

Jeg synes virkelig, at det har sin charme med disse slidte fliser. Bemærk kanterne.

Lægning af terrassefliser

En anden ting, som jeg også reddede under byggeriet. var gode sten. De kan altid bruges til et eller andet i haven.

Lægning af terrassefliser


Og i dette tilfælde kan de fint bruges her langs husmuren.

Lægning af terrassefliser


DET FÆRDIGE RESULTAT
Og så må sommeren ellers gerne komme. Totalt hyggeligt - her kan jeg da fint sidde og nyde en go' øl.
Lægning af terrassefliser
Bemærk lige, de fine afslutninger ved flisekanterne.


Lægning af terrassefliser

Her ses en god slutning ved flisekanterne mellem tilbygning og garage. Der var lige en smule beton i overskud da murerne var i gang. Jeg fandt hurtigt en papkasse, og Celina min yngste datter, fik lavet et håndaftryk.
Lægning af terrassefliser
Nu er terrassen blevet indviet, og jeg er overbevist om, at resultatet ville have gjort min farfar stolt.

Lægning af terrassefliser
Du kan læse mere om Tim og alle hans haveprojekter på bloggen "Tim Skovrup", som du finder lige herOg læs mere om årets gæsteredaktion lige her.

15 kommentarer:

 1. Selvom der er lidt ekstra arbejde i at lægge gamle ukurante fliser så ser det ud til at du har hygget dig med tilpasningsarbejdet og det er jo første fornøjelse:) Anden og tredje er at du har minder forbundet med din nye terrasse og altid vil sende din farfar en tanke når du ser eller går på dem og så er der genbrugstanken som også tæller på barometeret:-)
  Det ser godt ud både flisegangen og terrassen.
  Hyggelig blogpost Tim og så er jeg også vild med det lillehåndaftryk som for evigt vil minde jer om da Celina var barn.

  SvarSlet
 2. mojn Lisbeth
  jeg takker, og ja... det er rigtigt at jeg har hygget med arbejdet, har endda glædet mig til at få fliserne lagt igen :) :)

  SvarSlet
 3. Hej Tim
  Pænt arbejde! Jeg kan godt lide afslutningen med knoldebro. Også godt at se andre fliser end dagens standardvarer
  Hilsen Claus Hørlyck

  SvarSlet
 4. Det er super fint med de gamle fliser! Og flot med stenkanten :)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak Lone
   de gamle fliser passer perfekt til min vilde have :)

   Slet
 5. Der er nu ikke noget som en god gang genbrug! Og når der tilmed er en god historie til, er det helt i top. Jeg elsker også de gamle fliser med slid og patina, de har så meget mere sjæl end hvad du bare går op og køber i det lokale byggemarked.

  SvarSlet
  Svar
  1. Absolut :) :) helt enig med dig Friis

   Slet
 6. Ja, selvom det er en gammel post havde jeg ikke set den for nu, og jeg maa sige, det er 'right up my alley ' med al den genbrug , elsker det , og flot resultat !

  SvarSlet

ANNONCE