mandag den 17. august 2015

MANGE FORBEREDELSER

REDAKTIONENS HAVEDAGBOG

Forrige weekend havde vi travlt med at gøre haven klar til et TV-produktionshold, der skulle komme om mandagen for at filme i vores have. Det var ikke haven, der var omdrejningspunktet, men vores ukrudt, der spillede én af hovedrollerne! 


TEKST & FOTO: LENE

Det har ikke været helt nemt at holde havehandskerne fra brændenælderne i hækken og skvalderkålen mellem påskeklokkerne, men det havde jeg lovet, og heldigvis var der også ukrudt at finde i en nabohave!I kender sikkert alle det, at man, når man får gæster, får taget sig sammen til lidt ekstra oprydning og rengøring. Det samme er tilfældet med haven, i hvert fald for mig. Selvom det ikke var haven, det drejede sig om, ville jeg jo gerne have at den præsenterede sig bedst muligt. Derfor fik vi bl.a. også klippet takshækkene rundt om de store staudebede. Det er et stort arbejde, men skønt når det er gjort. Nu mangler jeg kun at få studset alle vores buksbom - 18 kugler og en lille hæk, og det skulle vi nok kunne nå, selvom der er dømt afslapning. 

Takshæk


For det står nemlig stadigvæk på ferie - endnu 2 uger, hvor vejret forhåbentlig vil arte sig. For første gang i mange år skal vi holde ferie herhjemme med små ture ud i sommerlandet, bl.a. skal vi en smuttur til Jylland, og vejrudsigten ser ikke så ringe ud endda, så vi krydser fingre. 

Dahlia 'Fleurel'

Vores dahlia har rigtig fået fart på. Jeg har haft nogle mellem stauderne, men de er blevet ædt af de slimede (dræbersnegle). Et helt højbed i køkkenhaven/skærehaven er derimod blevet til dahliabed, og her stortrives de heldigvis. Jeg har haft kobberbånd sat på trærammerne, og det hjalp. Nu er båndet desværre faldet af, og jeg finder en enkelt slimet en gang imellem, men det vigtigste var i starten, hvor de var friske og sprøde og derfor i stor fare for at blive ædt.

Den du ser herover er fra Claus Dalbys sortiment i Bilka. Den hedder Fleurel og bliver megastor. Blomsten til venstre er 23 cm i diameter, men du kan nok se forskellen på den og så Franz Kafka i højre hjørne! Det gode ved Fleurel er, at den ikke behøver støtte, da den har ret kraftige stængler.

Klematis

At sidde under parasollen i sin ferie, at kigge på den skønne clematis der mingler med duftsnebollen, og at tænke store havetanker er en disciplin, jeg holder meget af. Jeg har allerede fået indtil flere ideer, som - hvis det står til mig - skal effektueres når det igen bliver tid til at flytte rundt på planterne. Jeg har ikke fortalt min mand om dem endnu - han skal da have lov til at nyde sin ferie!6 kommentarer:

 1. Du skulle have sendt kameraholdet hjem til mig; her er masser af spændende ukrudt ;-)
  Næste år vil jeg sætte georginer i et højbed med kobberbånd, for jeg er SÅ TRÆT af at sneglene æder vores!
  God augustferie! Jeg elsker at holde sommerferie i DK når solen skinner, og det ser da ud til at den skal skinne meget i denne uge.

  SvarSlet
 2. Ja, det kobberbånd er effektivt, det har jeg også erfaret. Men mine dahliaer skulle også førs lige ædes igen og igen før jeg fik rullen frem.
  Det ser godt ud med den klematis og duftsnebollen:-)
  Forsat god ferie til jer.

  SvarSlet
 3. Hej Lene

  Sjovt at de har valgt din have - Her har næppe været megen ukrudt at finde! Her i min barselshave er der til gengæld masser ;-) Lad os nu høre lidt om, hvem det er, du har haft besøg af. Hvilke TV-station var det, og hvad skulle optagelserne mon bruges til.

  Glæder mig til at høre mere :)

  SvarSlet
 4. Spændingen stiger til uanede højder.... hvad handler det om???

  SvarSlet
  Svar
  1. Du Lene - vi mangler faktisk en forklaring her :-)
   Hvad var det lige med det TV-hold?

   Slet
 5. Det der er optaget i min have er ét af en serie programmer der kommer på Discovery Channel i oktober. De står ikke på TV-oversigten endnu, så jeg må hellere lade være med at sige mere. Ved jo faktisk ikke om det er en hemmelighed :).

  For at være helt ærlig ved jeg kun, hvad episoden i min have handler om, og det er som sagt ukrudt!

  SvarSlet

ANNONCE