lørdag den 22. august 2015

TIL TE HOS DRONNINGEN I BERNSTORFFS ROSENHAVE

TEMA: SPIS UDENFOR

Jeg har lovet at vende tilbage til Bernstorffs gartneri og rosenhave. I dag skal vi til te hos dronningen. Dronnings Louises tehus ligger nemlig i Bernstorff Slotspark og er så sødt. Det er oplevelsen også, for det er lidt som at være med i et eventyr. Kom med.
TEKST & FOTO: MARIANNE

Det er vidunderligt at sidde under rosenhang. Uanset om man bryder sig om roser i sin egen have eller ej. Hvis de er velplejede og hvis der - som i denne sommer - ikke er alt for mange hvepse, så er det eventyrligt.

Bernstorffs rosenhave


Bernstorffs rosenhave

I dag er vi til te i Dronning Louises rosenhave i Bernstorff Slotshave. Vi nyder her haven - så kan du selv tage derhen, hvis du er i omegnen og nyde teen. De har åbent for te og kager hver weekend hele sommeren til og med september.

Bernstorffs rosenhave

Så hvis du har lyst til at lufte onkel, bedstemor, veninderne, kæresten eller andre, der sætter pris på en havetur, så er dette det helt oplagte sted.

Bernstorffs rosenhave

Bernstorffs rosenhave
Du kan også gå ned i gartneriet. Der elsker jeg selv at komme ligegyldigt hvilken årstid, der er tale om. Se evt. de tidligere artikler derfra.

Bernstorffs rosenhave

Bernstorffs rosenhave

Og er du æble-elsker, så ligger der et pomet, som du også kan nyde. Resten af parken er absolut et besøg værd. I al slags vejr. Med alle og enhver.

Bernstorffs rosenhave

Rigtig god tur rundt i rosenhaven. Nyd igennem, der er så mange gode "look". 


LÆS OGSÅ: 


EFTERÅR I GARTNERIET BERNSTORFF
Da jeg var på besøg i Den Gamle By i Aarhus, omtalte de gartneriet Bernstorff ved Bernstorff Slot i Charlottenlund på Sjælland. Da det ikke ligger ret langt fra min bopæl, satte jeg mig selv i stævne der en efterårsdag. Håber du er enig: Det her er en have, vi vender tilbage til.

BRÆNDE UNDER TAG
At brænde skal ligge beskyttet er noget, enhver med pejs eller brændeovn ved, for hvis du brænder fugtigt eller decideret vådt brænde, kommer der nemt løbesod og røg i stuen.

TEMA: ROSER
Da mit rosenhjerte blev sat i brand for ca. 2 år siden, vidste jeg ikke ret meget om roser. Ved en hurtig googling på ordet ROSER, fremkommer 11.900.000 hits. Jeg har af gode grunde ikke læst alle sammen, men det siger noget om hvilken elsket plante, du kan læse om i dette tema.

2 kommentarer:

  1. Smukt sted at indtage sin te:-) Jeg var for nylig ved Bernstorffs slot for at lufte hunde, men jeg har ingen anelse om hvor Dronning Louises tehus ligger?

    SvarSlet
  2. Åhhh... hvilket herligt sted. Det skal da prøves, - men det bliver vist først til næste år. Så er der lidt at glæde sig til. :o)

    SvarSlet

ANNONCE