onsdag den 19. august 2015

UKRUDT I GRÆSPLÆNEN

HAVEBREVKASSEN

Flemming har skrevet til brevkassen for at få opklaret hvad det er for en ukrudtsplante, der hærger hans græsplæne. Vi får svaret.

SVAR: DORTE, HAVEPANELET
FOTO: FLEMMINGBrunelle, prunella vulgaris
Flemming skriver:

Kære HAVEFOLKET
Det drejer sig om min græsplæne, der er fyldt med denne ukrudtsplante, som kravler langs jorden og er ved at få megen magt.

Hvad er det for en plante? Hvordan bekæmper jeg den?

På forhånd tak for hjælpen.

Venlig hilsen
Flemming, Silkeborg

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

Kære Flemming

Planten er almindelig brunelle, Prunella vulgaris.

Problemet med planten er nok, at den danner krybende jordstængler, som danner rødder, og planten spreder sig på den måde.

Hvis ikke den kan bekæmpes ved hjælp af plæneklipperen, må du luge moderplanterne væk, evt. med et hakkejern og så nyt græs i hullerne. Almindelig brunelle er normalt ikke vanskeligt ukrudt.

Mange hilsner

Dorte K. Rhode Nissen
www.dorte-nissen-consult.dk
www.urbangreen.dkHar du, som læser med, erfaring med emnet og måske flere gode råd i forbindelse med dagens brevkassespørgsmål, så er du som altid meget velkommen til at skrive med via brug af kommentarfeltet. 
Vil du læse flere brevkassespørgsmål og -svar, kan du finde dem alle her.
Du kan også læse mere om HAVEFOLKETs havepanel og de eksperter, der står klar til at svare på dine spørgsmål. Find dem her.

1 kommentar:

  1. Over de sidste år har denne bredt sig kraftigt på vores plæne, her tæt på Århus. Min mand spredte sand ud over stedet i foråret, for at "kvæle" den - det var et absolut dårligt valg. Den stortrives i det, så nu er jeg i gang med greb, løsner jorden/sandet under plantemængden, og fjerner så alle dele. På en trillebør. Er spændt på om det hjælper på langt sigt.
    MVH. Karen.

    SvarSlet

ANNONCE