torsdag den 3. september 2015

BOTANISK HAVE, PALERMO - DEL I

HAVEREPORTAGE

Hver gang min familie og jeg er ude og rejse, sætter jeg mig altid for at besøge mindst én have eller park på turen. På vores tur til Sicilien denne sommer, gik turen blandt andet til Palermos botaniske have. Kom med. 

TEKST & FOTO: KARINA

Botanisk have i Palermo, eller Orto Botanico som den hedder, ligger i den sydlige ende af byen kun et stenkast fra havnefronten. Der har den ligget siden 1786, hvor arealet, helt som så mange andre botaniske haver, blev afsat til dyrkning og forskning af lægemedicinske planter. Samme år blev flere af de administrative bygninger også opført, herunder blandt andet et bibliotek og Schola Regia Botanice, skolen/ universitetet for botanik. Bygningerne er skabt i neoklassisistisk stil af den franske arkitekt Léon Dufourny, som i øvrigt også tegnede den ældste del af haven lige ved siden af universitetet. Sidenhen er arealet blevet udvidet og i 1823 nåede man op på hele 10 hektar.

Orto Botanico, PalermoDet store areal optages selvsagt af en helt masse bede, men også af gamle væksthuse og i den nordlige ende et stort bassin med et flot udvalg af hydrofytter, herunder den smukke Lotus, som ses på billedet herunder.

Orto Botanico, Palermo

Orto Botanico, Palermo

I haven ser vi også et imponerende bed med skærmliljer, der er plantet så langt som øjet rækker - lidt et andet syn end det sparsomme antal, jeg selv har stående i krukkerne herhjemme.

Orto Botanico, Palermo

Orto Botanico, Palermo

Væksthuse er der flere af, men det er ikke der vi umiddelbart bruger vores tid, varmen var ganske enkelt for uudholdelig for os.

Orto Botanico, Palermo

Orto Botanico, Palermo

Orto Botanico, Palermo

Jeg tør slet ikke gætte på hvor varmt der var herinde, men planterne lader til at stortrives.

Orto Botanico, Palermo


Orto Botanico, PalermoOrto Botanico, PalermoSærligt godt har alle sukkulenterne det i væksthusene og samlingen er også, hvad Orto Botanico er særligt kendt for.

Orto Botanico, PalermoDen store samling sukkulenter skal vi se mere til i næste uge i Botanisk Have Palermo, del II.

Orto Botanico, Palermo


Orto Botanico, Palermo

HER ER VI 
Orto Botanico di Palermo
Via Lincoln, 2
90123 Palermo
Italien


6 kommentarer:

 1. uha.... tak for turen en virkelig interessant have

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja er ret lækker og interessant Tim, så dén tør jeg godt at anbefale et visit, hvis nogle skulle være på disse kanter:-)

   Slet
 2. Dejlig tur, man fornemmer næsten varmen og fugtigheden i væksthuset gennem skærmen.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Pia :-)
   Der var også meget varmt og fugtigt inde i de væksthuse kan jeg love dig, men også superskønt.

   Slet
 3. MMmmmmm, havde samme fornemmelse som Pia kbh...måske er jeg bare slet ikke klar til de kølige vinde der blæser herude i virkeligheden? Så er det godt med billeder af grøn frodighed og sydlandsk klima.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sådan tror jeg også jeg har det Henrik. Jeg er heller ikke helt klar til at give slip på sommeren.
   I næste uge kommer andet afsnit, så kan vi jo trøste os med billederne derfra :-))

   Slet

ANNONCE