torsdag den 17. september 2015

EN BUKETFULD AF RØDE DAHLIA

BUKETTER

I august og september står haven fyldt med blomstringer i varme farver. Jeg har fattet saksen og plukket ind. En buket der er langt fra mine sædvanlige farvevalg - og måske derfor totalt livsbekræftende.


TEKST & FOTO: LONE

F
or mig er sensommeren højtid for at tage buketter af blomster med indenfor. På dette tidspunkt er jeg nemlig ikke altid så god til at komme ud i haven og så ved jeg jo at det måske lige pludselig er slut med alle de lækre blomstringer - fordi den første frost kan sætte ind når som helst.

Jeg har i mange år haft dahlia i haven. Faktisk siden jeg for måske 10 år siden købte de første knolde hos Isabella Smith. Og jeg har bestemt udviklet et solidt kærlighedsforhold til de lidt prangende blomstringer. Især her i sensommeren/først på efteråret er det som om, at det hele er tilladt. Fordi vi ved, at det måske snart er slut.

Det jeg viser dig her er bare et af mine dahliabuketeksperimenter. Buketten består af en samling af de røde toner fra haven.

Her er dahlia af flere sorter, blandt andet den delikate mørke 'Arabian Night' og den røde 'Red Jill'. Sammen med disse har jeg plukket kvæsurten, som jeg er kommet til at holde ualmindeligt meget af med de fine rosa knapper.

Den anden lette vækst i buketten er frøkapsler af hør.

Den sidste ingrediens er quinoa, som jeg har dyrket i køkkenhaven. Jeg må indrømme at jeg som afgrøde ikke ser den store værdi i denne plante, men som fyld i buketter er den faktisk ret charmerende.
Buketten er en rigtig sensommerbuket. Og det er dejligt at kunne få lidt glæde af alle disse skønne blomstringer - også indendøre.

Hvad putter du mon i buketter med dahlia? Skriv gerne om det her i kommentarerne eller vis os et foto af din dahliabuket på facebooksidenFind mere om dahlia og dahlia i buketter herunder:

dahlia, georgine
GEORGINERNE I BOES
Et stop på landevejen for at fotografere en stand med de fineste georginer blev adgangsbilletten til det smukkeste syn. Tag med i georginemarken!


dahlia, georgine
VINTEROPBEVARING AF KNOLDE
Frosten kommer "over night", bare en time, måske kun et par grader lige omkring nul, men det sker. Vi giver dig tips, hvis du gerne vil gemme til næste år.

dahlia, georgine
EN SKØN BUKET
Inden den første frost er det bare med at få plukket løs af de dejlige dahlia, så de kan nydes på helt tæt hold. Pluk en buket med dahlia i et sandt farveorgie.

2 kommentarer:

 1. Skønne farver, rigtig sensommer. Jeg kan se jeg skal på jagt, efter en sen blomstrende kvæsurt, min er for længst afblomstret og klippet ned. gad vide om jeg nogensinde kommer "i bund" med jagtlisten? hihi.
  Jeg har nogen småblomstret asters jeg ofte kommer i geoginebuketter. De er hjemmelavet så de hedder bare "de små blå", men de er suveræne i efterårsbuketter.
  Trods alt er efteråret osse en dejlig tid,, meen bare vi fik lidt septemberhøjhimmel.
  havehilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. Mine kvæsurt har virkelig stået længe i år - er endnu super flotte. En skøn staude :-)

  SvarSlet

ANNONCE