onsdag den 30. september 2015

HAVEFOLKET FYLDER 3

OM MAGASINET 

I dag er det tre år siden, at fem vidt forskellige blomster sprang ud som HAVEFOLKET. Efter et års tid blev vi reduceret til 4, og vi har blomstret lige siden, mere eller mindre, som du vil kunne høre om her i vores jubilæumsskriv. 

REDAKTIONEN 


Vi bliver fra tid til anden spurgt om, hvordan vi i redaktionen egentlig gør det her med HAVEFOLKET. Om vi kan leve af det? Om hvordan vi får det hele til at fungere? Det første spørgsmål er nemt nok: Vi gør det, fordi vi ikke kan lade være - også selvom vi faktisk har prøvet. Det andet spørgsmål er langt mere kompliceret at besvare. Det korte er: Nej, ikke endnu. Men vi arbejder intenst på det. Og det tredje, hvordan vi får det til at fungere, det skal du høre om her, hvor vi træder ind i ""væksthuset". Dvs. at du skal et lille smut med ind bagved skærmen og magasinet og alt det, du kan læse om.

I VÆKSTHUSET
Når vi begynder vores lille jubilæumsskriv sådan, er det - indrømmet - fordi, det indebærer en vis udfordring at få et magasin og en blog med daglige udgivelser samt relationer og samarbejder med forhandlere, abonnenter, annoncører mv. til at spille. Også alt backstage-arbejdet med fakturering, bogholderi, opsætning af magasin, website og andet materiale, grafik, nyhedsbreve, en palette af sociale medier, lay out, korrektur. Alt sammen opgaver, der jo skal løses. Foruden, naturligvis, det med at forestå alle udgivelserne, både på web og på tryk. Men helt alene er vi jo ikke.


AF HAVEHJERTET TAK!
For vi vil faktisk starte med at tage os til hjertet, smile et bredt smil og sige et inderligt tak til jer alle, som støtter os. Alle jer, der er med til at få det her til at fungere. Alle jer, der enten med jeres interesse, kommentarer eller idéer henvender jer til os. Alle jer, der læser med hver eller hver anden dag - eller uge. Tidlig morgen, midt på natten eller hen ad eftermiddagen, og fra alle mulige egne af jordkloden, kan vi se af statistikkerne og nogle gange også af kommentarerne.

En stor tak skal lyde til jer, der har valgt at forhandle det fysiske magasin HAVEFOLKET. Tak fordi I sætter alle sejl til, selvom al start er svær. Og tak, fordi I tror på os, fordi I vil give os en chance og fordi I hjælper med at komme ud der, hvor havefolk er!

Tak også til alle jer, der har indvilget i at skrive en artikel om netop jeres haveglæde, det, som I brænder for ude i alt det grønne. I giver os et lille pusterum, så vi faktisk lige når at runde det, som jo var kimen til det hele: Vores elskede haver.GÆSTER OG PANEL
Her på det seneste er en decideret gæsteredaktion opstået, som I nok har opdaget. Vi har simpelthen taget godt fat om vores rødder, havebloggerne, og henvendt os til et udvalg for at høre om der var stemning for at skrive en artikel her i sensommeren/efteråret. Det var der heldigvis, og det har været helt fantastisk. Vi fortsætter den gode vane efteråret ud, lige indtil vi tager hul på december og vores populære havejulekalender. Ja, hvem ved, måske der dukker nye blomster op i gæsteredaktionen i løbet af foråret 2016?

Vi vil også gerne sige tak til vores kompetente havepanel, som altid stiller beredvilligt op med svar på spørgsmål fra vores læsere. Vi har planer om at opgradere her til næste år med endnu flere spørgsmål og svar - men til gengæld ændrer vi det sådan, at brevkassen kun er for medlemmer af kundeklubben. Det er dog stadigvæk ganske gratis at være med, og og man får jo et nyhedsbrev med gode havetilbud med oveni ind imellem!

ET KIG IND I REDAKTIONSLOKALET 
Og lad os så bare tage et kig ind i redaktionslokalet - også selvom det jo er virtuelt. Det foregår nemlig på adresser fordelt på både Sjælland og Jylland. Og hvordan ser der så ud på en dag som i dag - vores jubilæumsdag?

Jo, der er flag på bordene. Kaffe og te i kopperne, tændt skærm og åben linje på SKYPE. Lad os starte i kontrolrummet, og her skal vi besøge Karina, som faktisk er den eneste, der arbejder på fuld tid for øjeblikket! Hun sidder i "helikopteren" og har det forkromede overblik, og her skal tungen virkelig holdes lige i munden. Hun er supporteret af Lone, som altså rent fysisk sidder i Jylland - og er på barsel. Lone har netop bragt "bettefisen", en lille yndig efternøler, til verden. Mille Elise, som den lille også hedder, er noget så kær og "det femte redaktionsmedlem" på nu 1½ måned. Vi nyder hendes bittesmå lyde under redaktionsmøderne, hvis Lone dukker op på gæstevisit. Og så lægger vi øre til, at hverken Karina eller Lone får særligt meget havetid for tiden. Men Gud ske lov har vi opfundet "redaktionens havedagbog", så det er simpelthen gået hen og blevet en slags "pligt" at skulle i haven. Det skulle også lige mangle - skulle man næsten mene - når nu vi skriver på HAVEFOLKET.

Og hvorfor er Karina så alene på pinden på fuld tid? Det er jo dels fordi Lone er på barsel, og så er det fordi, Lene nyder sin efterløn, sin pragtfulde have, væksthus og sin familie. Lene lægger nogle timer i ny og næ i HAVEFOLKET, og det er vi så inderligt glade for. Og så er det fordi jeg - Marianne  - har bedt om at blive arbejdsevneafprøvet efter min skade for fem år siden. Det foregår oppe hos Camilla Plum - og så skriver jeg altså med her, når det kan lade sig gøre. Med hiv og sving og hjælp fra de andre tre.

HURRA FOR HAVERNE, HAVELIVET OG HAVEFOLKET
Og så var der det med jubilæet. Tillykke med os. Og tillykke med jer, der læser med. Vi glæder os gevaldigt til at dele endnu flere af vores haveglæder sammen og håber at endnu et år - ja, forhåbentligt flere - vil mangedoble haveglæden rundt om i vindueskarme, baggårde, altaner, haver, naturgrunde, parker og hvad der ellers findes af grønne, skønne områder, lige midt imellem kultur og natur.

Rigtig dejlig dag til dig!

På vegne af redaktionen,
Marianne


30 kommentarer:

 1. Stort tillykke til jer, Ildsjæle. Jeg beundrer virkelig det store arbejde I lægger i denne blog og bladet. Der er mange bolde I skal holde i luften, og det gør I til fulde, for resultatet af jeres iver er helt perfekt. Nyder stort set dagligt (og så er det jo tarveligt af mig aldrig at have kommenteret, men det fortjener I, så det begynder jeg på NU!)) de spændende oplæg her på bloggen. Og BLADET, det er så lækkert i valg af indhold, materiale og layout. Elsker det bløde og matte look, i stedet for de skinnende, glitrende sider, man ser i så mange andre magasiner. Stort tillykke, I er mega seje ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leif tak for din søde kommentar - både omkring vores daglige skriverier her på bloggen og vores magasin.
   Du skal altid være velkommen til at kommentere og snakke med - det er virkeligt noget vi nyder:-)

   Slet
 2. Hjertelig tillykke I gor diet fantastisk og vilest inspire die tusind tak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak for din besked Birgitte - du kan tro at det varmer :-)

   Slet
 3. Stort tillykke med fødselsdagen til jer alle fire. Tak for jeres indsats ift at give alle os så meget haveglæde her på havefolket. Rigtig god dag til jer alle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så dejligt at du skriver haveglæde - for det er netop det der driver os.
   Tak for kommentaren Mette :-)

   Slet
 4. Hjertelig tillykke med jeres 3-års jubilæum. Det er dejligt, at der ud af en frivillig indsats kommer så meget viden, underholdning og inspiration, til glæde og gavn for os læsere. Tak for det👍🏻

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lax
   Ja vi kan jo slet ikke lade være - særligt ikke når vi har sådan nogle søde og involverede læsere som støtte :-)

   Slet
 5. Stort tælløk! I gør det rigtigt, rigtigt godt og tak for et inspirende og lærerigt univers :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik
   Tak for det - og tak for de rosende ord om vores univers - det er fedt at du både finder det lærerigt og inspirerende:-)

   Slet
 6. Stort tillykke til jer - I gør det rigtig godt.
  Det er altid en fornøjelse at læse med på skærmen. Og ikke mindst at have magasinet liggende på bordet til at falde i staver over :-)

  SvarSlet
 7. Hjertelig tillykke, I gør det godt. Jeg synes, det er synd, hvis I slet ikke når i haven, for det er da en nødvendighed. Men det kan jeg forstå, at I gør.
  Kh Lisbeth (fru Høneballe:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Fru Høneballe, arh men vi når da i haven, det er bare ikke så meget, som vi gerne ville. Men vi vælger jo selv og begge dele trækker i os. :-)

   Slet
 8. Hvor dejligt, tillykke! Hvor er det hyggeligt at høre om hvordan i går og sysler(knokler) med HAVEFOLKET. Man kan lige se det for sig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor godt - ja, det er ikke så tit vi går "bag om". Tak for lykønskningen!

   Slet
 9. Tillykke til jer alle, jeg er simpelthen SÅ imponeret over det hele. Og TAK :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde Anemone! 1000 tak for dine smukke ord. De siger egentlig alt. :) Og de varmer! <3

   Slet
 10. Hurra og tillykke på dagen - 3 år? Ups...de er gået hurtigt!
  Jeg er simpelthen fuld af benovelse over, at I kan holde gejsten oppe og knokler med at udgive hver eneste dag. Jeg værdsætter alle artikler både her og i det trykte magasin, som jeg har støvet op i lufthavnen og i Botanisk Have.
  Hurra for jer, jeres gæsteskribenter og fremtiden!
  Fødselsdagshilsner fra Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er simpelthen fløjet afsted, de tre år. Hvor er det morsomt, at du har lagt mærke til magasinet ude hos vores forhandlere! Det tror jeg faktisk de bliver glade for at høre!

   Tak for dine søde ord! Fra OS ALLE SAMMEN

   Slet
 11. kæmpetilhavelykke med dagen!!! Fantastisk I kan holde gejsten oppe så længe, og stadig lave de mange herlige indlæg.
  Godt gået.
  Fødls`dagshilsner Gunvor

  SvarSlet
 12. Tillykke kære ildsjæle.
  I giver den gas, og det kommer der noget rigtigt fedt ud af.
  Hilsen Claus Hørlyck

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Claus
   Ja, det kan du lige tro, vi gør. Og nogle gange er der oven i købet "choker" på. ;-) Vi er rigtigt glade for at høre, at du kan lide, hvad du ser! Det er faktisk ekstra vigtigt at det ikke bliver for "tøset" eller "flæset" eller hvad man nu siger.

   Slet
 13. Et stort tillykke til jer! Hvor gør I det dog godt. Jeg glæder mig hver dag til at læse jeres indlæg. God arbejdslyst fremover!
  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved du hvad, Elna, når du fortæller os, at du glæder dig til hver eneste dag, så giver det os endnu mere blod på tanden. At skrive på web er sådan en lidt underlig ting, for selvom man kan svare, er der ikke så mange mere der giver sig tid til det. Derfor er det ekstra motiverende, når du og andre gør.

   Mange tak for lykønskningerne. :)

   Slet
 14. Hip - hip - hurra - fra en flittig læser af jeres inspirerende og saglige blokindlæg. Tak for det.
  Hilsen Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hanne, mange tak - særligt fordi du både synes vores skriv er saglige OG inspirerende. Det sætter vi os faktisk for at lave. Den kombi får forhåbentlig endnu flere ud i deres haver!

   Slet
 15. STORT tillykke skal lyde her fra.
  3 år - det er næsten ikke til at forstå, på den ene side synes jeg lige jeg var på plantemarked i Lyngby hvorfra vi var en del der gik hjem for at se hvad det var for en nyhed der ville blive offentliggjort på nettet senere !!!! og på den anden side har i jo udgivet så mange GODE; INSPIRERENDE OG LÆRERIGE artikler den ene dag efter den anden lige siden - at det på den måde næsten ikke til at forstå det "kun" er tre år.
  Tid er en mærkelig størrelse, men der er INGEN tvivl om, at i gæve piger må bruge oceaner af tid på dette fantastiske Havefolket, til glæde for os andre der nyder at følge med, og nu også i bladform TUSINDE TAK FOR DET.
  Endnu engang tillykke, jeg glæder mig til at følge jer og Havefolket en masse år fremover.
  Knus
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anita
   Ja, helt enig. Tid er noget underligt noget, som plys-papegøjen Andrea siger. Det plantemarked husker jeg rigtigt godt - eller - dvs. jeg sad jo bag skærmen herhjemme med bobler i maven af forventning og spænding, men jeg ved jo at I skulle mødes - en god håndfuld sjællandske havebloggere. Tusind tak for dine smukke roser til os.

   Slet
 16. KÆMPESTORT og meget hjerteligt tillykke med jeres første 3 år. I gør simpelthen det, som ikke kan lade sig gøre og I gør det helt fantastisk. At I formår at holde sådan en havegryde i kog, samtidig med at I skal være koner, kærester, forældre, bedsteforældre og gartnere med alt hvad dertil hører... det er langt ud over min forstand. Og nu efter 3 år, er alle vi læsere jo blevet godt og grundigt forkælet. Kan gå til og fra magasinet som det passer ind i vores verden, vi ved jo at der hele tiden er nyt stof til os. Ønsker jer alle 4½ skønne havequinder, alt det bedste i fremtiden. Både med HAVEFOLKET og alt det sjove I laver ved siden af. Tak fordi I er her.
  Kæmepe haveknus og krams fra fru friis :o)

  SvarSlet
 17. Stort grattis och tusen tack för all inspiration!
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet

ANNONCE