onsdag den 16. september 2015

HVOR TÆT PÅ KAN JEG PLANTE DET NYE TRÆ?

HAVEBREVKASSEN

Birte har skrevet til brevkassen for at spørge om, hvor tæt på den gamle rod hun kan plante et nyt træ.

SVAR: MIMI HVASS, HAVEPANELET

FOTO: KARINA

Hej havefolk

Et træ skal fældes for at give plads til et nyt. Kan roden blive i jorden, og hvor tæt kan jeg så i givet fald plante en afløser? Det er jo et stort arbejde at fjerne roden.

Sommerhilsen
Birte 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

Kære Birte,

Roden kan bestemt blive i jorden. Tænk på hvor tæt træer står i skoven og hvordan rødder snor sig ud og ind imellem hinanden-  om det så er fra stubbe eller levende træer. 

Når du skal have plantet et nyt træ kan du plante det i de "hulrum" der er imellem de grove rødder. Hvor tæt du kan plante på stubben er op til størrelsen på rodnettet - prøv dig frem. I hulrum er der jord, som kan forbedres ved at blande 20-30% kompost i. Hvis stubben kommer fra et stedsegrønt træ og du vil plante et løvfældende træ, er det en god ide at skifte jorden helt ud.

Med venlig hilsen
Mimi Hvass
SITAS


Har du, som læser med, erfaring med emnet og måske flere gode råd i forbindelse med dagens brevkassespørgsmål, så er du som altid meget velkommen til at skrive med via brug af kommentarfeltet. 
Vil du læse flere brevkassespørgsmål og -svar, kan du finde dem alle her.
Du kan også læse mere om HAVEFOLKETs havepanel og de eksperter, der står klar til at svare på dine spørgsmål. Find dem her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE