Jeg havde længe haft et ønske om at besøge Lone Landmand og Søren Sørøver på deres gård i Østjylland, og da de holdt endnu et madmarked og det ovenikøbet var i vores ferie, slog vi til.


TEKST & FOTO: LENE

En af sommerferiens dejlige oplevelser var et besøg på Brandbygegaard hos Lone Landmand og Søren Sørøver.

Lørdag den 22. august kører vi derfor af sted mod Brandbygegaard. Vejret er uheldigvis ikke med os, det støvregner og er trist og gråt. Det skal dog ikke afholde os fra at glæde os, og trods det kedelige vejr er der mange mennesker på gården, og det er trods alt ikke værre end at en paraply kan holde regnen ude.

I den store smukke lade er der i den ene ende indrettet madsal med borde af kæmpestore kabeltromler og bænke af halmballer. Belysningen er en skøn samling af gamle lysekroner. Der kan snildt sidde 12 mennesker omkring hvert bord.

Folkemiddag på Brandbygegaard

I resten af laden er der stande med vin, ost, is, mel, kaffe, honning, syltetøj osv. Lutter lækre sager, og om eftermiddagen spiser vi landmandens hjemmebagte kager.

Madmarked på Brandbygegaard

Plantesalg er der også, primært krydderurter.

Madmarked på Brandbygegaard

Vi går ud og kigger på den kæmpestore køkkenhave, hvor der bliver dyrket alt mellem himmel og jord. Lone Landmand og Søren Sørøver er selvforsynende med grøntsager, og hvor er det frodigt at se på altsammen.

Køkkenhaven

 

Køkkenhaven

Det fik mig igen til at genoverveje min køkkenhave, dog i en noget mindre målestok – mildt sagt.

Køkkenhaven

Den nye æbleplantage. Æblerne skal bruges til cider og vin.

Æbleplantagen

Her bliver der gravet kartofler op til den lækre kartoffelsalat vi fik til folkemiddagen om aftenen.

Køkkenhaven

Bag en af længerne er der en masse hindbær.

Køkkenhaven

I drivhuset er der fyldt godt op.

I drivhuset

Udover køkkenhave, bærhave, drivhus, vinmark og æbleplantage har Lone Landmand og Søren Sørøver også en masse dyr.

Dyrene på Brandbygegaard

Fårene når vi desværre ikke at se.

Vinmarken

Efter rundturen på Brandbygegaard kører vi en tur rundt i området, og klokken 18 vender vi tilbage til middagen, som består af en masse lækre salater, lavet af de grøntsager der bliver dyrket på gården.

Det tilhørende kød er fra en nærliggende gård, og alt var økologisk. Der er også hjemmebagte grove boller til. Det er meget lækkert altsammen.

Her til højre ser I et udsnit af maden. Der er én der er så sulten at hun ikke kan vente til billedet er taget. I må selv gætte hvem “hun” er.

Det kan varmt anbefales at tage til Brandbygegaard, når der er madmarked, og hvis du vil vide mere om Lone Landmand og Søren Sørøver og deres liv på gården, deres tilgang til dyrkning af grøntsager og til dyrevelfærd kan du læse mere på deres blog.