tirsdag den 20. oktober 2015

EN PÆRE I GRÆSSET

TEMA: KUNSTFÆRDIGE HAVER

For den kreative viser vi her et lille fund i haven ved Waterperry. En smuk pilehytte flettet som en pære, der stille er landet på den store bløde græsplæne. Den indbyder til leg.


TEKST & FOTO: LONEHvis du besøger Waterperry i England og træder ind i den lille café for at få dig en "cuppa tea", så sætter du dig sikkert også ned ved et af de små træborde og drejer uvilkårligt hovedet mod den store græsplæne, der strækker sig mod en høj række af træer i baggrunden.

Midt på plænen dukker denne fine fyr op i dit synsfelt. En lille kreativ hytte af pil - formet som den fineste pære.

Når man kommer tættere på, kan det erfares, at siderne i nyere tid er blevet forstærket med ekstra måtter af pil. Mon ikke også den lille pære skal stå model til lidt af hvert, når havebesøgende lader deres yngste løbe omkring på plænen, mens teen nydes. Græsset omkring passagen - eller mangel på samme - vidner i hvert fald om en pæn trafik.Pæren her er blot et af mange eksempler på kreative påhit med pil, som man kan støde på rundt omkring i åbne haver.

Økologiens have i Odder plejer også at være et godt sted at tage på besøg for at se på pilekreativetet. Læs mere om Økologiens Have her.


Læs også:

DYRK PIL
Pil er nem at dyrke. Når først stiklingerne er sat i jorden og de har fået fat, går det over stok og sten!
Læs her om hvordan du kommer i gang med at etablere dit eget pilestykke.
HØST AF PIL
Pil er et organisk materiale, som har været anvendt af mennesker i tusindvis af år verden over til at skabe udstyr med. Pil er en gave til havefolket og kan bruges til alverdens ting. Og nu er det tid til at høste.

FLET ET NEMT HEGN AF PIL
En gang hvert tredje år skal pilehegnet ved postkassen udskiftes. Se hvor det pynter!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE