tirsdag den 27. oktober 2015

FOD PÅ PARASOL OG FUGLEHUS

I HAVEN

Nu er parasollen lagt i vinterhi og parasolfoden holder flyttedag fra den ene terrasse til den anden. Den skal nemlig være fod til fuglehuset!


TEKST & FOTO: LENE


Fuglehuset har haft mange placeringer rundt omkring i haven. Det skyldes især, at haven har udviklet sig gennem årene, og derfor har vi ikke kunnet finde en fast plads til det. Vi havde ellers snakket om, at vi ville støbe et rør fast i jorden. Det gik dog op for os, at det var genialt at bruge parasolfoden. 


Så nu er fuglehuset kommet frem fra gemmerne og er placeret tæt på pergola, små træer og bøgehæk, så fuglene let og hurtigt kan søge tilflugt, når der er fare på færde. Det hænder, der kommer en lille rovfugl forbi - eller vores egne to rovdyr - kattene. Vi har nu aldrig oplevet at kattene får så meget ud af det  - heldigvis.

Resterne af fuglefrøene fra sidste år er fundet frem, og der er indkøbt friske mejsekugler, så nu er det bare et spørgsmål om tid, før vi begynder at fodre. Senere bliver fuglehuset nok, som det plejer, pyntet med en efeukrans. Fuglene er helt sikkert fuldstændig ligeglade, men jeg synes det ser hyggeligt ud!

Hvornår begynder du at fodre fuglene?

3 kommentarer:

 1. Vi fodrer fuglene året rundt. Det giver en masse liv i haven ☺

  SvarSlet
 2. Vi er begyndt at fodre året rundt. Købte 25 kg solsikkefrø for et par hundrede kroner og de har holdt siden foråret og der er stadig masser tilbage! Til gengæld har vi konsekvent en del musvitter, blåmejser og forskellige slags spurve, der hopper rundt i haven. Det er super hyggeligt. Iøvrigt vanvittig god ide at få noget godt ud af den store parasolfod her i vinterhalvåret. Så tak for tippet - og for alverdens andre fine artikler!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise
   Jeg har også hørt at det er en god idé at fodre året rundt, da man derved beholder fuglene i sin have. Jeg synes nu ellers at vi har mange, til trods for kattene. Jeg skal også have "investeret" i en sæk solsikkekerner - de er jo meget populære :).
   Ja, pludselig blev det meget logisk at bruge parasolfoden :)

   Slet

ANNONCE