mandag den 19. oktober 2015

IKKE HELT SOM FORVENTET

REDAKTIONENS HAVEDAGBOG

Det har desværre ikke været ordentligt havevejr i sidste uge, så det er ikke blevet til så meget. På endnu en regnvåd dag var jeg dog i går ude i haven for at nærstudere mine nedklippede stauder og om især lodden løvefod nu endelig ville genblomstre. Synet i haven var absolut ikke opløftende.

TEKST & FOTO: LENE


I slutningen af juli gik jeg i gang med at klippe stauder ned for at få en genblomstring. Dengang skrev jeg, at jeg håbede der kun gik 2-3 uger før der i det mindste var blade på igen. Det kom næsten til at holde stik, men blomsterne har vi altså måttet kigge langt efter. Ud af omkring 15 lodden løvefod var der liv i en enkelt og begyndende liv i en anden.

 Jeg synes det er et lidt pauvert resultat, men det er garanteret min egen skyld. Stauderne skulle nok have været klippet ned i starten af juli i stedet for. Eller også er det bare vejrets skyld?

De fleste af mine storkenæb, Rose Claire, blomstrer dog igen, mens de andre storkenæb også har ladet vente på sig.

Mine dahlia i skærehaven sætter stadigvæk knopper og blomstrer lystigt. I år vil jeg finde et andet, lidt specielt sted at overvintre dem - mere om det senere. Men jeg vil nyde dem lige til sidste øjeblik, indtil den første frost forvandler dem til en smattet masse. Måske vil jeg ovenikøbet give dem en tynd dyne på ved det første frostvarsel - hvis jeg når det.

Vejret i den kommende uge ser heller ikke for godt ud. Jeg gider simpelthen ikke grave og rode og regere i støvregn, men jeg har rigtig mange opgaver i haven, inden den bliver lukket for vinteren, så jeg håber snart der bliver lidt lysere tider. Jeg har heller ikke fået lagt de indkøbte løg endnu, så jeg ønsker bare tørvejr. 

8 kommentarer:

 1. Jeg håber også på et par gode tørre havedage INDEN vinteren kommer, for jeg har også lige et par projekter og lidt flere som jeg gerne vil have færdig inden Elsa (Disney Frozen) kommer på besøg ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim,
   Heldigvis har weekenden budt på dejligt havevejr (i hvert fald hos os) så der er blevet ordnet lidt af de mange opgaver :)

   Slet
 2. Det sker vidst for os alle at der er noget som går anderledes end hvad man lige havde tænkt - men næste år til gengæld......
  Både dine storkenæb og lodden løvefod er derimod rigtig fine i løvet, synes jeg:-) Dine dahlia er godt nok flotte, jeg er spændt på at høre mere om dine planer for overvintring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, næste år bliver det meget bedre :). Heldigvis lover de dejligt havevejr i over en uge frem, så jeg håber jeg kan få nået et godt stykke i haven. Jeg synes næsten at efteråret er mere travlt end foråret.

   Slet
 3. Vejret hos os har været så smukt da endelig tågen lettede og solen skinnede hele dagen.
  Dine dahlia er fantastiske, SÅ fine farver sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ingeborg,
   Nu er vejret heldigvis også blevet godt hos os, så nu skal der arbejdes igennem i den kommende uge. Ja, mine dahlia er skønne. Især er jeg vild med den hvide, selvom stænglerne let bøjer sig under vægten. Den første af de hvide målte 23 cm i diameter. De andre dog lidt mindre, men stadig skønne.

   Slet
 4. Flotte farver du stadig har i haven, egentlig kan jeg rigtig godt lide havens forfald og enten dæmpede eller endnu mere intense farver her i efteråret. Jeg nænner faktisk slet ikke at klippe sådan alvorligt og helt ned i bedene.
  Hvis du har kreative planer med dahliaernes overvintring venter jeg spændt, jeg plejer at købe lidt nye til krukker hvert år.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia
   Det er heller ikke altid så let at klippe ned, men jeg plejer at gøre det alligevel. Jeg ved nemlig at jeg bliver rigtig glad for det til foråret, når jeg ikke skal ud og træde i jorden med risiko for at ødelægge de løg der titter frem.

   Slet

ANNONCE