Så er det tid til et nyt brevkassespørgsmål: Anna Lisa har skrevet til brevkassen for at høre om hun kan spise bærrene fra sin kirsebærlaurbær.


SVAR: MIMI HVASS, SITAS, HAVEPANELET

I min have står et smukt laurbærkirsebærtræ. I sommer har det stået med flotte hvide blomster, som har udviklet sig til mørkerøde bær.

Kan jeg uden risiko spise dem?

Med venlig hilsen
Anna Lisa

Kære Anna Lisa

Kirsebærlaurbær er en smuk stedsegrøn busk med flotte hvide og duftende blomsterstande om foråret. Men trods sit smukke ydre er det en lumsk plante. Den lokker med sine kirsebær og sine laurbærblade, men … men … det er ikke de kirsebær og de laurbærblade som vi kender fra grønthandleren. Hold dig langt væk fra dem, da de er vanvittigt giftige og vist også smager ret dårligt. Frugtkødet er kun en smule giftigt og indtages især af solsorten hjemme i haven, men frø og blade er ikke godt.

Med venlig hilsen
Sitas

Mimi Hvass
Direktør & indehaverHar du, som læser med, erfaring med emnet og måske flere gode råd i forbindelse med dagens brevkassespørgsmål, så er du som altid meget velkommen til at skrive med via brug af kommentarfeltet. 

 

 

Vil du læse flere brevkassespørgsmål og -svar, kan du finde dem alle her.
Du kan også læse mere om HAVEFOLKETs havepanel og de eksperter, der står klar til at svare på dine spørgsmål. Find dem her.