torsdag den 8. oktober 2015

KUNSTFÆRDIGE INDSLAG

TEMA: KUNSTFÆRDIGE HAVER

En have er jo meget mere end græsplæne, træer, gyngestativ og staudebede. Det er også det perfekte lærred til kunstfærdigheder. Men - hvad skal man vælge? Se med her, når vi præsenterer nogle af de elementer, vi har fundet i haverummene i Pensthorpe Natural Park

TEKST & FOTO: LONE
Der er mange måder at introducere kunstneriske elementer i haven, og Pensthorpe giver, synes jeg, et par gode eksempler på, hvor forskelligt det kan gøres. 

Kort indenfor havelågen til reservatet kommer man ind i en lille "forhave", hvor fuglene - i modsætning til resten af parken - er helt tyste. Smukke bronzerede elementer slanger sig mellem stauderne. Ret fint.

Et andet sted i parken finder man dette. En cirkel af planker i forskellige højder og tykkelser. Nogle steder kan man sidde ned og lade øjnene se nærmere på elementerne eller børn kan gå en tur rundt på cirklen - måske allerbedst med en voksen hånd som støtte.

Igen et rundt element af træ. Denne gang en bænk med et legende ryglæn. Ret så dekorativt og let at gøre efter. Elementet står råt og kræver dermed ikke for megen vedligehold.

Og ham her skal da også lige med. En orne, der står gemt mellem græsser og birketræer.

Læs også:

HAVE UDEN ORD, ANNE CHAMBERS KIFTSGATE
Et meget moderne haveanlæg er nyeste haverum ved Kiftsgate Court. Haverummet er tilføjet af den nuværende ejer, Anne Chambers.

SKULPTURHAVEN VED MOMA
The Abby Aldrich Rockefeller Sculpture Garden i NYC har været igennem flere forandringer over tiden, men fremstår i dag som en inspirerende skulpturhave, og er ét ud af mange rum i det verdenskendte museum MoMA.

BESØG HAVEN I HUNE
Lad os først slå det helt fast. Vi synes simpelthen, at du skal besøge den selv! Den skønne have i Hune. Men hvis du nu bare ikke kan, eller hvis du har brug for en appetitvækker, før du kommer af sted, så læs med her. Du får nu en reportage fra Haven i Hune - rum for rum.


2 kommentarer:

 1. Meget spændende have elementer som driller og udfordrer øjet og sanserne. Ornen er bare helt skøn, gad vide hvad han er fremstillet af??

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja, han er da skøn, den orne :-) Han er lavet af metal. Mon ikke han blot er af jern - det kunne jeg forestille mig. Kunne det være der skulle flytte en orne ind i frøboet? :-)

   Slet

ANNONCE