fredag den 16. oktober 2015

LAV EN NEM KRANS AF HORTENSIA

DEKORATION

Jeg har tidligere lavet en krans med hortensia. Den var bundet på en halmkrans, men der er også en meget nemmere metode. Du kan lave den på en oasiskrans.

TEKST & FOTO: LENE


Jeg har hørt mange sige, at de ikke kan finde ud af at binde kranse. Jeg synes nu ikke selv, det er så svært, men måske bunder det hos nogle i manglende tålmodighed. Det er heller ikke altid jeg har den fornødne tålmodighed, og så er det jo rart at det også kan gå hurtigt.Denne krans er lavet på en oasiskrans af den grønne slags, der skal gøres våd inden brug. Læg den i blød indtil den har suget godt med vand.

Imens kan du gå ud i efterårshaven og klippe blomster af din hortensia. Jeg har brugt Endless Summer, der står ude foran mit køkkenvindue. De står mod nord og får kun et par timers sol om morgenen, men de holder sig smukke meget længe - og i forskellige nuancer.


Jeg har primært taget de lyseste grønne, så kransen bliver nogenlunde ensartet i farven, men den kan  jo få lidt mere spil, hvis man mixer nuancerne.

Forleden dag plukkede jeg endnu en portion hortensiablomster, som blot skal ligge og pynte i en kurv.Tilbage til kransen: Blomsterhovederne stikkes tæt sammen i oasiskransen. Sørg for at oasis'en bliver godt dækket - også på siderne. Hvis du har et fad med høj kant, der passer til kransen, kan du lige så forsigtigt vande den, så blomsterne holder sig friske længe, men du kan også bare nyde friskheden i en lille uges tid og så glæde dig over, at hortensia tørrer smukt op, så kransen kan nydes i lang tid.

Når den bliver for støvet og trist - eller du bare bliver træt af at se på den, fjerner du bare blomsterne, vander oasiskransen op igen og stikker nye blomster i den. Selvfølgelig er der grænser for, hvor mange gange du kan genbruge oasiskransen, men 2-3 gange skulle nok gå.
Kransen vil også være smuk med andre blomster, men hortensia er og bliver min favorit til kranse. Den er på én gang både vamset og fin i sit udtryk.


Læs også:


KRANS AF HORTENSIA
Nogle gange behøver man ikke så mange forskellige materialer for at lave en krans. Her er kun brugt én slags - hortensia Annabelle.
AT ÆLDES SOM HORTENSIA
Sensommerens smukkeste må næsten være Hortensia. Hun troner stadig - i snarligt forfald.
ANNABELLE - HORTENSIA MED FYLDE
Annabelle er nok en af de mest iøjnefaldende hortensia du kan finde. På trods af at den er hvid, eller måske nærmere fordi den er hvid - og stor og frodig, så lyser den op på de dage i sensommeren, hvor haven ellers falmer og er på vej i dvale.

6 kommentarer:

 1. Hej Lene.Smuk krans du har lavet af hortensia.Og det er rigtig let at lave en krans i frisk oasis.
  Men sjovt nok viser jeg en hortensia krans i mit indlæg..................og den er bundet på en halmkrans.
  Synes heller ikke det er så svært al lave sådan en.Den skal bare bindes stramt når det er friske blomster.
  Og en kurv med de smukke hoveder viser jeg jo også.................og den pynter jo i sig selv.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   To sjæle, samme tanke :).
   Jeg har lige været inde på din blog, og din krans er rigtig smuk. Det er så hyggeligt at "nørkle" med kranse.

   Slet
 2. Lene du er nu ferm til det der. Den er saftsusemig lækker. Og farven er da helt vildt smuk. Feminin uden at være for meget. Og enkeltheden er jo bare skøn skøn. Vi vil se mere. :)

  SvarSlet
 3. Hej Eva
  Tak for de pæne ord. Ja, den har jeg da været heldig med ;). Jeg hylder også enkeltheden - det er mange gange det smukkeste, selvom det også kan være skønt med gang i den!

  SvarSlet
 4. Hvorledes sikre du dig at Oasis ringen er våd i kernen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karen-Inge
   At sikre sig at oasiskransen er våd helt ind i kernen, er udelukkende et spørgsmål om at lade den ligge i vand længe nok - gerne en tIme eller mere så du er helt sikker. Når det er friske sommerhortensia, kan du vande kransen en gang imellem? Min står altid på et fad, så det er nemt at vande. Den holder ikke så længe, men det er jo nemt at skifte hortensiablomsterne ud. Hvis det er efterår og hortensiaerne så småt er begyndt at blive pergamentagtige vander jeg slet ikke. Blomsterne tørrer ofte smukt op og hos mig får de lov til at stå indtil de bliver for støvede :).
   Man kan godt bruge oasiskransen flere gange.
   Jeg håber du kan bruge svaret!

   Slet

ANNONCE