lørdag den 17. oktober 2015

SYLTETØJ AF GRØNNE TOMATER

OPSKRIFTER

På opfordring skrev en af vores læsere i 2012 en opskrift til brug af de grønne tomater. Vi har testet opskriften, og da den viser sig at være totalt vanedannende, bringer vi den hermed igen, så du også kan få glæde af den.


TEKST & FOTO: LONE

Har du haft tomatplanter i haven i år, så står du måske også med et læs grønne tomater, som du har taget ind i disse dage for at sikre de ikke bliver taget af den første frost. Og hvad gør man så med dem? En af mulighederne er denne opskrift på syltetøj, som Lotte skrev til os. Den er helt vildt nem at lave, og så smager den genialt på fx et stykke ristet rugbrød med brie.

Her får du opskriften:

INGREDIENSER
1 kg små grønne tomater
750 g sukker
½ citron (økologisk)

SÅDAN GØR DU
Tomaterne skylles, tørres af og skæres i tynde skiver, og alle stilkender skæres væk. Kom tomatskiverne i en skål sammen med sukkeret og lad dem trække tildækket i 24 timer. Rør rundt i dem fra tid til anden. Når tomaterne er klar, hældes de til afdrypning. Den væde, der drypper fra, skal endelig gemmes.

Hak den uskrællede citron fint, og kom den i en gryde sammen med den afdryppede tomatsaft. Varm blandingen op til sukkeret begynder at danne blærer. Kom de afdryppede tomater i, og lad dem koge i 2-3 timer, til de er helt møre. Ryst gryden mange gange i løbet af kogetiden, men rør helst ikke i tomaterne. Kom evt. holdbarhedsmiddel i syltetøjet, og fyld det i rengjorte, atamonskyllede glas, som lukkes med det samme.

Vi siger tusind tak til Lotte for opskriften, og sidder du nu derude og har en mindst lige så genial opskrift til brug af de sidste grønne tomater fra haven, så tøv ikke. Skriv den endelig ind i kommentarerne herunder. 


Du kan møde Lotte på bloggen Achilleas kolonihave, som du finder her.

6 kommentarer:

 1. Åh vad gott det ser ut :) Hälsningar Victoria

  SvarSlet
 2. Jeg bryder mig sædvanligvis ikke om syltede grønne tomater og havde forsvoret at resten bare måtte på komposten, men denne opskrift gør mig alligevel nysgerrig 😄. Nu er jeg nødt til at gå ud og se hvor mange tomater der er tilbage.

  SvarSlet
 3. Kære Bente - det vil du ikke fortryde. Den smager skønt :)

  SvarSlet
 4. Ai, hvor godt at min opskrift er blevet afprøvet og er faldet i god smag :) Den er nemlig totalt vanedannende, og min familie nærmest kræver, at jeg laver en portion grønt tomatsyltetøj hvert år.
  Mh Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Og vi takker for opskriften. Selvom den er vanedannende.... heldigvis på den gode måde :-)

   Slet
 5. Går straks i gang. Tak og vink!

  SvarSlet

ANNONCE