søndag den 18. oktober 2015

TAG MED TIL DAVID AUSTIN ROSES I ENGLAND

SHOPPING
GÆSTEREDAKTION

For en rosenelsker som mig var det som at komme i rosenparadis, da vi sidste sommer besøgte David Austins rosenhave i Albrighton i Wolverhampton i England.

TEKST & FOTO: ULLAStedet er både et gartneri med salg af roser og matchende stauder og en besøgshave, hvor stort set alle Austinroserne er repræsenteret. En del af dem i flere forskellige bede.
En god idé at tage et katalog i butikken - så har man ligesom styr på facts og kan tilføje sine noter.


Besøgshaven bugner af klatreroser på stativer, de såkaldte "ramblers". Her er det Minnehaha, som flere læsere sikkert kender.


I bedene er der plantet forskellige stauder som selskabsplanter, og det får bare én til at grifle ned og notere alt hvad man forelsker sig i.


Og forelsker sig …. det gør man!Skal det være de pastelfarvede og sarte farver, man skal til at kaste sig over i sin egen have?
Grace
Hvad med de purpurfarvede og mørke roser? Som jeg sagde indledningsvis, så er vi i rosenparadisets have og det er bare skønt.

Falstaff

Her er det Falstaffrosen jeg viser, men der var virkelig mange mørke roser i haven.


Sæt endelig tid af til flere haverunder i Austins rosenhave. Der er også en dejlig café, hvor man kan nyde frokosten eller blot en kop kaffe.
Snyd heller ikke dig selv for en tur ind i selve plantebutikken. Her hersker en særlig orden. Alle roserne i besøgshaven er nummererede, og her i plantebutikken er roserne igen placeret efter numre, og lige ved siden af er der til inspiration stauder i matchende farver.

Det er simpelthen genialt.Det bedste råd jeg har er at give sig god tid og at være i egen bil – så man kan få lejlighed til at købe nogle med hjem – fristet som man bliver. Over evne.


HER ER VI
David Austin Roses
Bowling Green Lane
Albrighton
Wolverhampton
WV7 3HB


Du kan læse meget mere om Ulla's haveliv på bloggen frkanemone.blogspot.dk, som du finder lige her. Du kan også læse lidt om hele tanken bag årets gæsteredaktion lige her.

12 kommentarer:

 1. Hej Ulla
  Tak for turen, jeg kan godt forstå, du blev fristet, det bliver man tit :)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. :) Det er et virkeligt skønt sted for rosenelskere.

   Slet
 2. Hej Ulla.Tusind tak for en dejlig tur i David Austind fantastiske rosenhave.Nød hvert et billede.

  Man vil bare have dem alle sammen.Rigtig god søndag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Glad for at du nød turen, du mærkede helt sikkert også min begejstring.

   Slet
 3. Hej Ulla, åhh hvor er der skønt, jeg kan tænke mig at duften også må være helt vidunderlig. Tak for en dejlig tur :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var den - en have helt for sig selv.

   Slet
 4. Kære og søde Ulla
  Tak for en skøn fortælling og rundvisning; jeg drømmer om at være der en dag! Du har pirket til min drøm, så nu tror jeg på, at den går i opfyldelse!

  KNUS! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt, Marianne - jeg håber at dine drømme går i opfyldelse. Jeg ved at andre havebloggere også har været der og er sikker på at de også synes at haven er et særligt sted.
   Dejligt at jeg måtte få lov at skrive min historie her på Havefolket.

   Slet
 5. Tusind tak for turen - en eller anden dag må jeg udenfor London og se på nogle af de fantastiske haver der findes.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Tak for turen Ulla. Ja det er et helt fantastisk sted og sikke dejlige billeder du har taget. Vi var der lidt for sent på året, men alligevel var det en rigtig god oplevelse.
  Mvh Lene

  SvarSlet
 7. Hold nu op, for et drømmerosenparadis! Smart tænkt med at skrible i rosenkataloget, jeg kan godt se det er nødvendigt. Og den detalje med gode plantenaboer til roserne, vil jeg meget gerne høre mere om. Uha, uha... det sted ville jeg gerne besøge, men måske man også skal have trailer på bilen!! ;o)

  SvarSlet
 8. Kæreste Ulla.

  Jeg har nydt alle jeres dejlige postkort, fra jeres superskønne og inspirerende haverejser til England. Det har været så pragtfuldt at være med på sidelinjen, og være blind passager på bagsædet i jeres tour-bil. Næste gang må I leje en lastbil med anhænger. Så gemmer jeg mig i anhængeren.

  Os,som elsker roser, kan blive ved at finde roser, vi simpelthen ikke kan leve uden. Jeg tror ærlig talt, det ville gå tovlig galt, hvis jeg blev sluppet løs i Austin`s Fristelsens Hule. Der er jo stort set ikke den rose, du viser, jeg ikke lige står og mangler. Jeg er til det hele. Også ramblers.

  Tusind tak for alle de skønne virtuelle haverejse-oplevelser, I har forkælet os med.
  Mon der er planer om nye ture?

  Knus og kærlige tanker et solbeskinnet Flatty Hills

  SvarSlet

ANNONCE