fredag den 9. oktober 2015

UD I DET BLÅ

HAVE B&B
GÆSTEREDAKTION

Jeg vil så gerne slå et slag for B&B for haveelskere! Det at tage ud i det blå, i det ganske danske land. At tage konen, kæresten eller veninden under armen og vælge en landsdel, man synes trænger til udforskning. Eller gense en egn man mindes med glæde.


TEKST & FOTO: JETTE, GÆSTEREDAKTION
FRU FRIIS' FRØBO

At bo på B&B rummer altid en vis form for spænding og forventning. Lever hjemmeside og virkelighed op til hinanden? Heldigvis er mine erfaringer på det punkt yderst positive - den tid hvor man blev præsenteret for en udtjent dobbeltseng på et loftsværelse er for længst forbi. I dag er rigtig mange B&B værter yderst seriøse og servicemindede og fremviser de hyggeligste lokaliteter. Den lille tvist, at det også er muligt at finde B&B hos haveelskere, gør konceptet endnu sjovere.

Denne sommer skulle listen over Have B&B afprøves. Valget faldt på Hannas have i Nordsjælland. Og det kom vi bestemt ikke til at fortryde. Det blev nogle  rigtig hyggelige dage i et naturskønt område. Har du lyst til en tur i Hannas Have, så kom med!


Haven og huset ligger i det smukke Buresø område i Nordsjælland. Her er rig mulighed for dejlige vandreture i skov og ved vand. Vores overnatning var i denne smukke, gamle togvogn. Renoveret, isoleret og utrolig hyggelig indrettet. Faktisk har vognen i et tidligere liv været atelier for Ib Spang Olsen. Jeg bildte mig ind at hans sjæl stadig hang i væggene, måske bare fordi det er en hyggelig historie. 

Man bliver budt velkommen af denne utroligt smukke kornel.

Hanna beskriver selv sin have som en charmerende stor have, hvor såvel orden som kaos hersker. Og lige netop dette mix giver haven en dejlig afslappet personlighed. 

Når man nu ikke selv skal i gang med havehandskerne, kan man som gæst tulle rundt og nyde alle krogene. 

Finde siddepladser hvor tankerne kan flyve og opleve hvordan lys og skygge flimrer og ændrer sig hele tiden. Her hersker ro og tid til eftertanke.

Hanna selv bruger rigtig mange timer i sin have. Dette gjaldt selvfølgelig også mens vi var på besøg. Tænk engang at vi kan få lov til at dumpe ind i et vildtfremmed menneskes liv, uden at det bringer hverken vært eller gæst ud af fatning, det finder jeg umådeligt charmerende. 

Og der blev udvekslet haveerfaringer og (helt sikkert) kloge ord.

Hjælpere i haven, findes der også. Høns og katte i skøn forening. 

Så har vi vist også nået toppen af hyggebarometeret. 

Og da mørket sænkede sig over haven og togvognen, og den sidste haverunde var klaret, kunne vi putte os under dynen med et engelsk haveblad, som selvfølgelig lå i stakke i huset. 

Er det ikke bare oplagt at lægge den næste miniferie i et have B&B? Jeg har allerede booket mit næste besøg ;o).

Er det Hannas have, du vil besøge, kan du finde hendes hjemmeside. Vil du have inspiration til en Have B&B i andre landsdele, kan du finde det på siden Have B&BDriver du selv en skøn B&B med tilhørende have, og vil du gerne med på HAVEFOLKETs liste, så send dit forslag til redaktionen på: info@havefolket.com. Mærk mailen Have B&B.


Du kan læse mere om Jette og hendes haveliv på bloggen "Fru Friis' frøbo", som du finder lige her.

8 kommentarer:

 1. Dét var da et fortryllende sted, tænk at kunne sove der i det lille sorte træhus i den skønne have, der må være en skøn lydkulisse af alverdens fugle. Dejlige billeder, stedet er helt sikkert noteret til vi engang kommer på de nordsjællanske kanter.
  Kornellen er bare SMUK :)

  SvarSlet
 2. Hyggeligt lille skur Hanna har og sikke en dejlig have man er omgivet af.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 3. Det er en super ide, og Hannas have er da vist med i toppen, skønne billeder. Nordsjælland er da ikke så langt væk, mååske kunne man lokke gemalen på tur næste år, hvis hans bentøj ikke er i drillehumør.
  Under alle omstændigheder skal den liste med havefolk B&B undersøges. Mægtig ide med en liste over have B&B.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 4. Hvor ser den hyggelig ud, Hannes have. Konceptet med kombination af havebesøg rundt omkring og så overnatning i en B&B, der ejes af et havemenneske, er en god opfindelse :-) Jeg har praktiseret det samme i England flere gange og udover en god havesnak, så er der ofte også gode råd at finde om de nærmeste gode besøgshaver til næste dag. På den måde har jeg fundet frem til nogle rigtig smukke haver i UK, der ellers ikke lige var planlagt som en del af turen.

  Det kunne være skønt at få B&B listen udvidet med flere gode steder - tak for opfordringen :-) Og tak for en dejlig virtuel tur i Hannes have ;-)

  SvarSlet
 5. Det har da været noget af en oplevelse, tak fordi vi kom med, det ser hyggeligt ud.

  SvarSlet
 6. Hvor ser det spændende og hyggeligt ud :)

  SvarSlet
 7. I England findes noget lignende med B&B for Garden Lovers, men jeg anede ikke det eksisterede i Danmark! Det skal prøves! Tak.

  SvarSlet
 8. Hej Jette og Havefolket.
  Det ser dejligt ud. Jeg får selv nyhedsbrevet fra Hannas have, og har derfor ofte tænkt på, at det kunne være dejligt at overnatte i hendes B&B, engang når turen går til Sjælland. Helle "Blomsterhatten" og jeg var på B&B hos Fru Pedersen i sommer, og så mange haver i et stort område deromkring..... vi har allerede snakket om, at det vil vi gøre om igen en anden gang, men enten til Sjælland eller til Holland/Belgien.....
  Tak for en inspirerende artikkel og link til adresser ikke mindst.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet

ANNONCE