Jeg vil så gerne slå et slag for B&B for haveelskere! Det at tage ud i det blå, i det ganske danske land. At tage konen, kæresten eller veninden under armen og vælge en landsdel, man synes trænger til udforskning. Eller gense en egn man mindes med glæde.


TEKST & FOTO: JETTE, GÆSTEREDAKTION, FRU FRIIS’ FRØBO

At bo på B&B rummer altid en vis form for spænding og forventning. Lever hjemmeside og virkelighed op til hinanden? Heldigvis er mine erfaringer på det punkt yderst positive – den tid hvor man blev præsenteret for en udtjent dobbeltseng på et loftsværelse er for længst forbi. I dag er rigtig mange B&B værter yderst seriøse og servicemindede og fremviser de hyggeligste lokaliteter. Den lille tvist, at det også er muligt at finde B&B hos haveelskere, gør konceptet endnu sjovere.

Denne sommer skulle listen over Have B&B afprøves. Valget faldt på Hannas have i Nordsjælland. Og det kom vi bestemt ikke til at fortryde. Det blev nogle  rigtig hyggelige dage i et naturskønt område. Har du lyst til en tur i Hannas Have, så kom med!

 

Haven og huset ligger i det smukke Buresø område i Nordsjælland. Her er rig mulighed for dejlige vandreture i skov og ved vand. Vores overnatning var i denne smukke, gamle togvogn. Renoveret, isoleret og utrolig hyggelig indrettet. Faktisk har vognen i et tidligere liv været atelier for Ib Spang Olsen. Jeg bildte mig ind at hans sjæl stadig hang i væggene, måske bare fordi det er en hyggelig historie.
Man bliver budt velkommen af denne utroligt smukke kornel.
Hanna beskriver selv sin have som en charmerende stor have, hvor såvel orden som kaos hersker. Og lige netop dette mix giver haven en dejlig afslappet personlighed.
Når man nu ikke selv skal i gang med havehandskerne, kan man som gæst tulle rundt og nyde alle krogene.
Finde siddepladser hvor tankerne kan flyve og opleve hvordan lys og skygge flimrer og ændrer sig hele tiden. Her hersker ro og tid til eftertanke.
Hanna selv bruger rigtig mange timer i sin have. Dette gjaldt selvfølgelig også mens vi var på besøg. Tænk engang at vi kan få lov til at dumpe ind i et vildtfremmed menneskes liv, uden at det bringer hverken vært eller gæst ud af fatning, det finder jeg umådeligt charmerende.
Og der blev udvekslet haveerfaringer og (helt sikkert) kloge ord.
Hjælpere i haven, findes der også. Høns og katte i skøn forening.
Så har vi vist også nået toppen af hyggebarometeret.
Og da mørket sænkede sig over haven og togvognen, og den sidste haverunde var klaret, kunne vi putte os under dynen med et engelsk haveblad, som selvfølgelig lå i stakke i huset.
Er det ikke bare oplagt at lægge den næste miniferie i et have B&B? Jeg har allerede booket mit næste besøg ;o).
Er det Hannas have, du vil besøge, kan du finde hendes hjemmeside

Du kan læse mere om Jette og hendes haveliv på bloggen “Fru Friis’ frøbo”, som du finder lige her.