Godt, så står vi der og panikker i weekenden op til første advent. What to do? Jo, det er nemt nok. Du finder fire flasker. Gerne uens, ellers fx gamle saft- eller ølflasker med patentlåg. Så har du en hurtig adventskrans. Se lige her, hvor nemt! 


TEKST & FOTO: LENE & MARIAINNE

Ja, vi behøver jo ikke skrive så meget, det giver nærmest sig selv, hvad du skal gøre. Men nu sidder vi ved tasterne, så her kommer det:

Find din “blyantsspidser”, “lysespidser” eller “gulerodsspidser” frem. En almindelig urtekniv eller ostehøvl kan til nød også bruges. Spids dine lys, så de passer ned i flaskernes åbning. Sørg for at de står stabilt, det kan godt kræve lidt fingerspitzgefühl. Måske skal du blødgøre dem over en flamme for at de kommer til at sidde ordentligt fast. Det er naturligvis af sikkerhedshensyn, at vi gør et nummer ud af at skrive dette.

Bind et stykke bredt jutestof, ostelærred eller et andet stykke groft stof/jutegarn omkring, lige der hvor lys og flaske mødes. Så ser man ikke dit håndarbejde og samtidig sikrer du, at tingene ikke vælter. Særligt ikke med flammer på.

Bind lidt dekorativt. Hæng evt. tal på dine flasker. Stil dem et smukt og dekorativt sted. Måske i en vindueskarm. Måske på trappen, måske på en afsats. Eller noget helt fjerde.

Klokkeklang og julesne. Så kan julen godt begynde.