fredag den 20. november 2015

CLAUS DALBYS HVIDE JUL

BØGER

Julen kommer, hvad enten vi vil det eller ej, og hvis det går lidt trægt med at komme i julestemning, er Claus Dalbys nye bog "Hvid jul" en rigtig dejlig inspirationskilde.
TEKST: LENE
FOTO: VENLIGST UDLÅNT AF FORLAGET


Med sædvanlig perfektionisme er det endnu engang lykkedes for Claus Dalby at udgive en smuk bog.  Personligt synes jeg at julebogen i år er endnu smukkere end den fra 2014. Allerede inden julen 2014 var forbi, var han i gang med at tænke på næste års jul. Der blev kreeret, med god hjælp fra hans medarbejdere, og der blev fotograferet i de skønneste miljøer. Claus har naturligvis brugt sit fantastiske helårsdrivhus som fotostudie, men har denne gang også været på besøg hos gode venner for at fotografere der. Alle disse anstrengelser er der kommet en meget smuk julebog ud af. Se bare de første to billeder her af henholdsvis pavillonen og det nyeste drivhus. Det er da både smukt og stemningsfuldt! Mange af dekorationerne er i øvrigt blevet til i det skønne drivhus, da Claus har brugt det som sit juleværksted.
Det første jeg lægger mærke til ved bogen er naturligvis forsiden. Den måde lyset skinner på både vase og buket er magisk og giver et fingerpeg om mere magi.

Claus har lavet uanede mængder af buketter, primært i hvidt og grønt, men også med forskellige nuancer af gul og blå. Han har lavet dekorationer med og uden lys, adventsdekorationer, kranse og julekort. Han har pakket julegaver ind, og pyntet dem med glimmer, kort og forskelligt vedhæng. Mange af dekorationerne er lavet udelukkende af naturmaterialer, men der er også med rund hånd drysset med glimmer. Der er bestemt noget for enhver smag. Kort sagt er der blevet tryllet i kreaværkstedet.


Bogen er fyldt med så megen inspiration, at det har været mere end almindeligt svært at vælge fotos, men dem jeg viser, er jeg selv blevet så kraftigt inspireret af, at jeg allerede har købt limefarvede lys til min rustne adventsstage. Nu skal jeg så bare finde det grønne, stagen skal pyntes med.

Den dekoration I ser her til højre er kun én ud af rigtigt mange, som jeg har fået lyst til at prøve kræfter med. Jeg holder meget af det enkle, og disse juletræer, lavet af bl.a. fyrrenåle, har jeg lyst til at sætte på mit julebord i år.

Det gode ved bogen er ikke kun de smukke billeder, men også at der er vejledninger til, så det hele bliver lidt lettere!

Til dekorationerne er det naturmaterialer, der er de fremherskende, og det er jo helt i tidens ånd. Jeg selv skal i hvert fald en tur i skoven i weekenden og samle lidt ind til en hyggesøndag ved spisebordet.

"I min drømmeverden er landskabet altid dækket af sne i julen, og derfor er denne bog da også bygget op omkring det, som nogle måske ville kalde en illusion. Men jeg har altid elsket at skabe eventyr, stemninger og tableauer, både ude og inde."


Jeg prøvede at tælle buketter i bogen, og tror nok, jeg nåede til 49. Nedenfor er én af de mange smukke.

Claus præsenterer også store dele af sine julekollektioner. Noget kan fås i Bilka, mens Inspiration har eneforhandling af en kollektion, kaldet New Nordic, som er lavet specielt til dem. Fx kan de rillede lys, som er i adventskransen ovenfor, fås hos Inspiration. Der er også lavet en kollektion til Ilva. 
Netop eventyr, stemninger og tableauer er det, der gør denne bog så helt igennem inspirerende på alle måder. Der er drømme nok til de næste mange år, og jeg har svært ved at forestille mig, at det kan blive meget bedre næste år!


TITEL: Hvid jul
FORFATTER: Claus Dalby
FOTOS: Claus Dalby
UDGIVELSE: 2015
SIDER: 290
SPROG: Dansk
FORLAG: Klematis

2 kommentarer:

  1. Jeg er så heldig at ha fået fingre i den hvide jule bog for et par uger siden. Og kan tilslutte mig alle rosende ord. Mit "problem" er at får plads til alle de ideer bogen giver. Der vil lyde et ramaskrig fra familien hvis jeg droppede de tradisionelle ting, hi hi. Men så kan jeg bruge ideerne til værtindegaver.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
  2. Kære Lene,

    Tusind tak for din/jeres altid store opbakning. Dine ord glæder meget. Jeg er selvfølgelig allerede i gang med nye projekter. Herligt

    SvarSlet

ANNONCE