søndag den 29. november 2015

SNART DECEMBER

JUL

Inden længe træder vi ind i december, og i dag tager vi lidt forskud på julen ved at give dig direkte link til en veludvalgt stribe af tidligere juleartikler her på havefolket.com.


REDAKTIONEN


Varm op til december med HAVEFOLKET-julestemning. Vi har samlet en række gode ideer til december herunder.


T I L   B Ø R N E N E 

LAV DIN EGEN CHOKOLADEKALENDER
Der er et væld af chokoladekalendere ude i butikkerne, men særligt kønne er de altså sjældent. Har du det lidt ligesom jeg, så se med.

I   H A V E N

ET CEDERTRÆ TIL JUL
Sæt et træ i en kurv og supplér med mos, kogler og måske stjerner. Det er bare én af mange idéer til havens julestemning.


LAURBÆRKRANS
Der findes utallige opskrifter hvor laurbær indgår, og i julestegen er bladene for mig helt uundværlige. I dag er det nu ikke en opskrift, jeg vil dele, men en simpel krans uden så mange dikkedarer.
D E K O R A T I O N

EN JULEBUKET
Uanset hvor meget naturlig jul jeg har i hele december, og ligemeget hvor meget jeg i det hele taget holder af det naturlige look, så bliver jeg altså en "smule" rødfikseret, når jeg begynder at tænke på buketten til julebordet. Og i år er ingen undtagelse. Her har den dog fået et tvist af lilla, pink og rosa.


Den letteste måde at lave adventskrans på er at snuppe en kubusstage, noget grønt og vindseltråd. Og så bare gå i gang.


I  K Ø K K E N E T

BAG DIN PYNT!
Hvis du er til naturlig jul er hjerter og stjerner af rugbrødsdej måske noget for dig!
Madeleinekager
Madeleinekager skal være lette og luftige og bages i madeleineforme, så de kommer til at ligne små muslingeskaller. Og så er de lækre til morgenens te og caffe latte - den perfekte spise til en julemorgen med ekstra forkælelse.


Ingen jul uden and eller flæskesteg. I hvert fald ikke hvis det står til over 60% af den danske befolkning, som hvert år enten sætter grisen på gaflen eller tanden i anden den 24. december.
Der findes bare så mange dårlige og ligegyldige glögg-drikke. Her får du genvejen til den velsmagende glögg. Den som får gæsterne til at spørge dig, hvordan du har gjort. Og nåede du ikke at lave julesnapsen, som udgør den krydrede bund, så kan du godt trylle lidt. Vi giver dig opskriften.


Næsten alle familier har et eller andet, der gør julen til deres. En tradition, en skik, en farve, en sang. Her bringer vi en gæstebloggers lille indslag om en juletradition, der ikke er til at stå for.
Hvis du, som jeg, elsker julebrunchen, så er her en hurtig, nem og meget velsmagende julemarmelade, som godt kunne blive en fast ingrediens hver jul - fra nu af!

1 kommentar:

  1. Tak for linksne. Det er dejligt at få serveret inspiration til nogle af de emner som helt sikkert kommer på banen når det er december:-)

    SvarSlet

ANNONCE