torsdag den 26. november 2015

GIV FUGLENE FODER LIGE UDENFOR DIT VINDUE

DYR I HAVEN

Der findes næsten ikke noget mere vinterpoetisk end at iagttage fuglene tage for sig af retterne udenfor. Og det føles så godt at være med til at sikre, at de klarer sig igennem i den kolde tid. Hvorfor ikke fodre lige udenfor vinduet?

TEKST & FOTO: LENE & MARIANNE

Mange havefolk fodrer hele året, andre kun omkring juletid, eller i hvert fald om vinteren, når det plejer at begynde at blive lidt småt med hyben, bær og andet i haverne. Grenen her er en grov troldgren af hassel og kan bruges året rundt. I denne udgave er den gjort udpræget juleagtig. Vi har desuden hængt den op under tag, for Lene har en overdækket terrasse, der gør det ganske oplagt at bruge hængende fyrfadsstager til formålet. Men de kan jo sagtens hænge i det fri og vil med garanti se supersøde ud med lidt sne på! En lyskæde kan jo også sagtens bruges. Vi har draperet troldgrenene med thuja, monteret jutegarn omkring foderkuglerne og hængt dem op på grenene. Så er det bare at sætte vand over til kaffe eller te, tænde nogle stearinlys og glæde sig over at der er så meget at glæde sig over. Sætte sig på "første parket" og stirre stille ud i vintertusmørket, der kommer krybende. Høre småfuglene kvidre mens de forsyner sig på denne svævende "julerestaurant" inden det er tid at krybe i ly for natten.


Idéen er inspireret af blomsterkunstneren Margit Engen og fotografen Peter Bilde Foghs julebog "Julefryd og englelyd" fra Klematis. Du kan med lethed "brodere" videre på idéen selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE