tirsdag den 17. november 2015

ROBOTTEN - ET JULEGAVEØNSKE?

GODT GREJ

Har du inviteret en robot ind på din græsplæne? Hvis du har, vil vi rigtig gerne høre fra dig. Hvilken har du købt? Er du tilfreds? Og har du nogle råd til andre, der overvejer at anskaffe sig en?


TEKST & FOTO: LONE


Da jeg i forsommeren var på inspirationstur til Holland og se på haver, havde jeg inviteret min mand med. Han er måske ikke verdens mest haveintereserede, men han ville alligevel gerne med og snuse lidt til det univers, der optager så mange af mine timer. Det var et super hyggeligt tiltag at have ham med, og han fulgte pænt med rundt i de mange haver, i de mange haverum, og han hjalp med at slæbe, hvis jeg var gået amok i det lille plantesalg, der næsten altid er at finde ved åbne haver. En af dagene gik med at se parken Appeltern, som jeg allerede har vist flere ideer fra her på HAVEFOLKET (se link hertil i bunden) og der kommer mere fra haven i 2016 her på sitet, for den gav masser af inspiration.

En af de haveting, vi måske brugte mest tid på, var studiet af denne lille fætter. Som det fremgår af billederne her, så holdt han sin plæne ret så flot - tæt og grøn - så vi begyndte seriøst at overveje, om vores havetraktor skal udskiftes med en robot som ham her.
Jeg har læst om dem flere steder, men har ikke prøvet den i egen have. Har du mon?

Jeg håber, at du har tid til lige at lægge en kommentar, hvis du har erfaring med robotklipperen. Og fortæl endelig hvilken type du har, hvis nu der er flere end mig der overvejer at investere.

Måske skal det være julegaven til haven.


4 kommentarer:

 1. Nøø, min/vores græsplæne er lige så meget brede gange og snørklede buer. Det mest relle græsstykke er den gamle traktorplads foran laden. Der er nok for ujævnt.
  Men et par af vores bekendte har en og er faktisk glade for den. Det er et ret stort stykke den skal holde pænt. Det eneste problem er at de osse har nogle krinkelkroge med græs og det er ikke altid den husker at komme rundt der. Jeg husker nu ikke hvad der er for en. Men de har da haft den i et par år nu, og den kører fint endnu.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. Det er heller ikke lige min "omgang te". Bare tanken om at grave alle de der ledninger ned, som skal sende signal. Næh nej. Selvom min mand ikke er "havemand", så sætter faktisk pris på at gå rundt og tænke på "ingenting" når han slår græs. Og desuden er vores haves græsgange både snørklede og på kun 800 m2 (alt i alt og minus flisegange og terrasser, skure, indkørsel mv.) så det ville faktisk nok være at skyde "kanoner med gråspurve" med sådan en.

  Til gengæld har jeg med stor succes set den i brug dels i Tivoli: http://www.havefolket.com/2015/07/arets-gang-i-tivoli-juli.html Og i store landbohaver samt parker.

  SvarSlet
 3. Vi har stærkt overvejet efter anbefaling fra et vennepar. De havde beredt sig på at bruge det bedste af en halv dag på at skulle lægge ledninger i græsset (de skal IKKE graves ned) - det havde taget under en time! Og den larmer ikke (det var min bekymring), og så har de fået den flotteste fuldstændig jævne plæne, hvor vores jo unægteligt ser lidt bulet ud, når nu græsset ind imellem når at blive lidt for langt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det lyder altså tiltalende! Min observation er nemlig det samme: En flot græsplæne :)
   Tak for dit input!

   Slet

ANNONCE