tirsdag den 15. december 2015

BIND EN KVAST TIL JULEGAVERNE

JULEKALENDER

Det ser altså drøngodt ud med jutesnor omkring pakkerne. Og vi har heldigvis ikke brugt alt vores ude i haven. Hurtigt kom idéen til at gøre lidt ekstra ud af det, så det ikke bare ligner en pakke kød fra slagteren, men en fin julegave. Svaret er: Lav nogle kvaster. Se her, hvor nemt det er.

TEKST & FOTO: LENE OG MARIANNE

Det er altid hyggeligt at gøre lidt ekstra ud af julegaveindpakningen, og vi kan gode lide, at det er en lidt rustik indpakning. Til det brug gør jutesnor sig godt, men for at pynte lidt på det har vi lavet en masse kvaster til at hænge på pakkerne.
Her har vi valgt at pakke gaverne ind i nogle kraftige, brune æsker, og her passer den rustikke snor og kvasterne rigtig godt til.
Sådan gør du:

Start med at vikle jutesnor rundt omkring fingrene. Du kan gøre kvasterne både korte eller lange ved at vælge hvor mange fingre du vil vikle snoren rundt om. Tykkelsen afhænger naturligvis af, hvor mange gange du snurrer snoren rundt.
Bind et stykke snor omkring som vist på billedet. Det er lettest at sætte snoren omkring det viklede stykke, mens det sidder på fingrene. Bind en knude for enden af de to stykker.
Dernæst samler du kvasten lidt sammen, så den bliver rund i faconen og binder derefter et stykke snor rundt om et par cm fra oven. Så mangler bare det sidste.
Klip løkkerne op og klip dem derefter til, så kvasten bliver ensartet i længden. Så er den klar til at blive bundet på pakkerne.

Hvis du synes, kvasterne bliver lige en tand for rustikke, kan du også lave dem i almindeligt bomuldsgarn. Se bare her, hvor fine de bliver.


1 kommentar:

  1. Ikke dumt. Har gjort det med nisseluer - og ser at denne versjonen er litt finere laget. Takk for inspirasjon :)

    SvarSlet

ANNONCE