onsdag den 30. december 2015

FRA BERLIN TIL NYC

BYRUM

Det var lige udenfor Paley Park i NYC, at jeg opdagede dette skønne rekreative område. En skøn lille plet og så har kunsten på væggen en helt særlig historie.  TEKST & FOTO: KARINA

Netop som vi har forladt Paley Park, en lille lommehave i Midtown Manhattan, NYC, opdager vi dette. En skøn lille plet med opstillede stole og borde, skulpturelle tretorn-træer med hyggelige lyskæder og så den fantastiske væg. Mange vil vel sige, at det da blot er en mur og lidt grafitti, og det er det vel også, men muren er ikke helt blot en mur. Det er nemlig et lille stykke af Berlinmuren, som er fragtet dertil for at pryde - og måske sætte tankerne lidt i gang.

Før jeg opdagede, hvor muren stammede fra, kom jeg straks til at tænke på den unge kunstner Jean-Michel Basquiat, der er født i NY, hvor han boede, indtil hans for tidlige død i 1988.
Kender du til nogle af hans værker, vil du måske give mig ret i sammenligningen.

På pladsen er det i øvrigt ikke kun muren, der er ikonisk. Stolene, som man ser op til flere steder i byen, er den berømte Wire chair af designeren Harry Bertoia.
Trods det, at designet har mere end 50 år på bagen, giver den miljøet et enormt nutidigt løft.

Simpelt, skævt og smukt på én og samme tid - det er virkelig New York i en nøddeskal, og New York når den er bedst.
Hvorfor man ikke ser lignende i Danmark, begriber jeg ikke.

Et gensyn med Paley Park får du lige her. Skulle du have lyst til at se mere derfra, så klik på linket forneden.

Læs også: 


PALEY PARK, NYC
Vi har før været i New York City. Denne gang besøger vi en lille lommehave i Midtown, Manhattan.


SKULPTURHAVEN VED MOMA
The Abby Aldrich Rockefeller Sculpture Garden i NYC har været igennem flere forandringer overtiden, men fremstår i dag som en inspirerende skulpturhave, og er ét ud af mange rum i det verdenskendte museum MoMA.

BYRUM I NEW YORKS MANHATTAN
På en tur til New York stødte jeg på dette haverum klemt inde mellem to kareer. Et lækkert anlæg - midt i den pulserende by - og det blev i den grad benyttet af byens beboere i arbejdspauser, på vej til og fra, til en hyggesnak mv. Tag med et lille smut til storbyen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE