søndag den 27. december 2015

GÅ I KØKKENET MED HAVEFOLKET

OPSKRIFTER

Find her et lille udvalg af de mange opskrifter, der ligger her på havefolket.com. Det kunne jo være du fandt lidt inspiration til madlavningen her mellem jul og nytår. 

REDAKTIONEN


Vi er vilde med at lave mad. Både med brug af grøntsager fra egen køkkenhave men absolut også med mange andre af alle de lækre råvarer, som man kan finde i butikkerne. Vi laver alt fra forretter til desserter - fra is til kager. Og vi bringer også opskrifter fra nogle af tidens fantastiske kogebøger. Du kan herunder finde et udvalg af de retter som vi tidligere har vist frem her på havefolket.com. Er der noget du har lyst til at kigge nærmere på, skal du blot klikke på billedet.


F O R R E T T E R

KA' DE LI' ØSTERS? 
Nytåret er lige om hjørnet, og i den anledning har vi fået lov til at bringe et par eksempler på lidt lækkert østersgarniture.

CHEVRE CHAUDE MED GRILLET PÆRE
Har du nogensinde siddet med et menukort på en café i Paris, er du med stor sandsynlighed faldet over retten Chevre Chaude, gedeost på flute med fransk sennepsdressing.

EN LILLE HAPS MED JORDSKOKKER
Hvis du har jordskokker i haven, kan du være heldig fortsat at finde et par stykker af de velsmagende knolde under jorden. Måske bliver høsten ikke til så meget, men se her hvordan lidt kan blive til lidt mere.H O V E D R E T T E R  &  S A L A T E R

coq au vin blanc
COQ AU VIN BLANC
Når man siger coq au vin, tænker mange nok, jamen det er jo vintermad. Jovist er det så, men prøv at skifte rødvinen ud med en lidt lettere hvidvin, og så har du faktisk en helt fantastisk weekendgryde, der er rigtig lækker her i foråret.
BLÅMUSLINGER TIL BORDS
En rigtig yndlingsret med sommerstemning er her i huset denne pastaret med blåmuslinger. Den er stærkt inspireret af vores mange ferier i Italien og heldigvis super nem at lave, når man lige ved hvordan.
Perlespelt er kerner fra den gamle nordiske urhvede. Den kan både spises som morgengrød eller som denne nordiske variation af risotto.RAITA - DET INDISKE SVAR PÅ AGURKESALAT
Når det er agurketid, hvad er så mere oplagt end at bringe en opskrift med agurk? I dag kaster vi os over den skønne, indiske raita.

SVAMPETÆRTE MED MASCARPONE
Den ligner næsten et lille botanisk motiv, og så smager den, så englene synger. Er du vild med svampe så se med her og få opskriften.


JULEMENUEN TALER MANGE SPROG
Ovnstegt and smager godt, men confiteret and smager bedre. Vi giver juleanden et tvist - selvfølgelig i selskab med lidt lækkert tilbehør.

S Ø D T  &  B A G T

MONSIEUR MOMOS ÆBLETÆRTE
Monsieur Momo, bedre kendt under navnet Toulouse Lautrec, var ikke kun kunstner, men også en passioneret kok. I stedet for cancan-dans ved den røde mølle, tager vi en tur ind i kunstnerens andet univers - køkkenuniverset. 
HAHNEMANNS SPELTFOCACCIA MED FRUGT OG NØDDER
Hjemmebag er for længst blevet en naturlig del af vores køkken. Jeg vil ganske enkelt ikke undvære det. Og vi elsker at prøve nye opskrifter. Så da den nye bog fra Trine Hahneman landede var vi her i huset ikke sene til at tage hul på godterne - og her får du lige endnu en af de lækre opskrifter!


Fudge
FUDGE
Fudge er bløde karameller, der nærmest smelter i munden - og ikke hiver plomberne ud af tænderne. Her er en variant med karamelstykker med havsalt og en med frysetørrede brombær.
paletas, is
PALETAS
Den er god nok. Der findes sunde is - sådan da. I hvert fald er de meget sundere hvis du laver dem selv. Se med her, for det er ret nemt. 


E K S T R A

PEACH MELBA-JUICE
Har du lyst til en lækker drik, så prøv denne skønne peach melba-juice fra Louisa Lorang.


RENSENDE VINDRUESALSA FRA SARAH BRITTON
Fra bloggeren Sarah Brittons kogebog "My New Roots" bringer vi i dag en opskrift til detox. Brug vindruer, chili, koriander, purløg mv. til en udrensende salsa.
PERSILLE POWER
Få her opskriften på en forførende persille-greenie fra Louisa Lorang og hendes bog "JUICE & CO". 
Få vist alle opskrifter fra havefolket.com ved at klikke her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE