fredag den 25. december 2015

PÅ HAVEVANDRING MED HAVEFOLKET

HAVEREPORTAGER

En af de ting vi alle på redaktionen holder virkelig meget af, er at være på havebesøg. Og at skrive om haven bagefter er efterhånden blevet et "must", når vi støder på gode haver. Her finder du et lille udvalg af de mange havereportager, som havefolket.com har præsenteret for dig som læser i 2015.

REDAKTIONENAt være på redaktionen i HAVEFOLKET betyder efterhånden, at der ikke kan planlægges en rejse, uden at turen også skal indeholde havebesøg. Nogle gange skuffer haverne desværre, men ofte er det fantastiske haver vi støder på i ind- og udland. I det forgangne år har vi vist rigtig mange reportager. Et udpluk af dem ser du herunder. Her er haver fra Danmark, Spanien, Italien, USA og England. Klik endelig på et af billederne, hvis du gerne vil se nærmere på selve reportagen.


D A N M A R K

I HAVEN HOS SØS KJELDSEN
I sommeren 2014 blev jeg kontaktet af Søs Kjeldsen fra TV2 / ØSTJYLLAND, der gerne ville komme på besøg og høre mere om mig og min haveinteresse, min haveblog og ikke mindst - HAVEFOLKET. Efter nogen overvejelse besluttede jeg mig for at sige ja.


GRENNESSMINDE - ET SOCIALT PROJEKT
Med Grennessminde indleder vi en serie, der består af besøg på virksomheder og projekter, der involverer udsatte grupper og mennesker og forener deres gøren og laden med dyrkning af haver og jord.

TIL TE HOS DRONNINGEN I BERNSTORFFS ROSENHAVE
Jeg har lovet at vende tilbage til Bernstorffs gartneri og rosenhave. I dag skal vi til te hos dronningen. Dronnings Louises tehus ligger nemlig i Bernstorff Slotspark og er så sødt. Det er oplevelsen også, for det er lidt som at være med i et eventyr. Kom med.


HAVERUM HOS CLAUS DALBY - EN HAVE I HAVEN
Fra terrassen, som vi besøgte i sidste uge, kan man gå direkte ud til et af de største staudebede i Claus' have. Selvom stien gennem dobbeltbedene er bugtet, skal man ikke lade sig narre af den naturlige form. Kulissen er styret af den stramme taks klippet i flotte formater - og det giver ro til blomsterfloret, som Claus også er ekspert i at mestre.

EN KRUKKEHAVE I ODENSE
På vej på havetur i Jylland slog vi for et par år siden et smut indenom Odense, hvor vi bl.a. besøgte Mette Krull, som har bloggen Krulls Krukker. Nu skal I med på besøg hos Mettes genbo, Lars, og han kan altså også noget med krukker!


E N G L A N D

GREAT DIXTER'S EKSOTISKE HAVERUM
Selvfølgelig har den frodige have ved Great Dixter også et eksotisk hjørne. Det er grundens mindste haverum - altså i areal - for i højden er det ganske imponerende. Vi inviterer dig med til et kig i haven.U S A 

BYRUM I NEW YORKS MANHATTAN
På en tur til New York stødte jeg på dette haverum klemt inde mellem to kareer. Et lækkert anlæg - midt i den pulserende by - og det blev i den grad benyttet af byens beboere i arbejdspauser, på vej til og fra, til en hyggesnak mv. Tag med et lille smut til storbyen.PUBLIC GARDEN I BOSTON
På en rejse til Boston, Massachusetts for at besøge den kommende amerikanske familie, fik Lene også tid til lidt sightseeing, bl.a. i Public Garden i midten af Boston.S P A N I E N

NÅR GRAFIK OG BOTANIK MØDES
I sommermagasinet viser jeg en smagsprøve på en af mine nye yndlingshaver. Se mere her fra Botanisk Have i Barcelona, hvor skæve planter huserer, og elementerne regerer - hvor grafik og botanik mødes.I T A L I E N

BOTANISK HAVE, PALERMO - DEL I
Hver gang min familie og jeg er ude og rejse, sætter jeg mig altid for at besøge mindst én have eller park på turen. På vores tur til Sicilien denne sommer, gik turen blandt andet til Palermos botaniske have. Kom med.

1 kommentar:

  1. Dejligt med besøg i haver både her og i udlandet. Kommer jeg på de kanter, forsøger jeg altid at se haverne. Tak skal I have

    SvarSlet

ANNONCE