Når det er mørkt tænder vi havefolk op udenfor. Det gør de også hjemme hos Lene, men de supplerer deres traditionelle julebelysning med spotlights. Det lyder næsten som en festival, og det er det også. På den blide og bløde, hyggelige måde. Se her, hvordan


TEKST: MARIANNE, FOTO: LENE

Lene har den dejligste terrasse med pergola i det ene hjørne af haven. Den blev helt færdig i 2015 og du kan følge deres arbejde her på HAVEFOLKET i en artikel, vi har lagt link til nedenfor. Om vinteren er terrassen lagt mere eller mindre øde for andre end fugle, men julepyntet, det er den. Det er fordi det er så rart at have noget at kigge ud på inde fra stuerne.

Som du kan se, har Lene valgt at plante tre stk. blodblommer, som de har ustyrlig meget glæde af med de skønne lyserøde blomster om foråret samt deres vidunderlige farvemættethed. Blodblommerne er plantet i hver sin whiskytønde. Nu er bladene faldet og så er det ligesom om de savner lidt at kigge på.

Det råder Lene bod på ved at lave en masse moskugler og hænge dem op i træernes grene. Mosset er bare krammet sammen til en kugle og så er der snørret ståltråd omkring, som også er brugt til ophæng. Ligeledes er der hængt paradisæbler op i snore, samt de helt små paradisæbler stukket på en kraftig ståltråd.

I stedet for at hænge lyskæder op i træerne, monteres der spot nede i whiskytønderne.

Der er flere spots af den slags rundt omkring i havens bede, og familien nyder i den grad ved mørkets frembrud at gribe fjernbetjeningen for at tænde op i haven. Og når alle juletræskæderne de andre steder er taget ned, fjerner de pynten og beholder lyset på træerne. Så er det nemlig ikke spor julet, men kan hygge resten af vinteren.

Læs også:

EN PERGOLA EFTER MIT HOVED
En pergola var længe på tegnebrædtet, og endelig forrige sommer skete der noget. Pergolaen blev udvidet efterhånden som arbejdet skred frem, og nu er den et af de bedste elementer i haven.

SÆT SPOT PÅ HØJDEN

Når mørket sænker sig og konturerne udviskes, er det godt at have lys på havens træer. På den måde kan haven nydes endnu mere – både sommer og vinter.

LYS I HAVEN

Min store interesse for havedesign har nu fået føjet endnu en dimension til, og jeg er begyndt at overveje, hvordan jeg med den kan forbedre mine oplevelser af haven. Det handler om belysning i haven eller nærmere, hvordan jeg kan få glæde af min have også i de mørke måneder af året.