Hvis du er et rodehoved, så er det godt at lave lidt orden, så du kan hitte rundt i tingene, når den kreative ånd kommer over dig.


TEKST & FOTO: MARIANNE

Sådan ét er jeg nemlig. Ikke med vilje, jeg er bare så impulsiv, spontan og hånden på hjertet også distræt, at jeg ind imellem lægger tingene fra mig, der hvor jeg arbejder, eller rundt omkring – og når jeg så skal finde dem igen … kan jeg ikke finde dem. Det er oftest fordi de faktisk ikke har én plads, men mange. Derfor har jeg besluttet, at “ordnung muss sein” og derfor er der nu lidt mere system i tingene. Se blot her:

Altså æsken med alt garnet og alle snorene er egentlig den, der er værd at vise frem, fordi det ser ret så dekorativt ud med forskelligt garn og snor i en kasse. Måske er jeg skør, (eller det er jeg, ved jeg godt), men jeg er faktisk – har jeg opdaget   -“snor- og garnfetichist”. Beklager. Og et andet forbehold for dem med sarte øjne og et udtalt større “ordens- og systemgen” end jeg har: For meget orden kan nogle gange hæmme kreativiteten. Jeg siger det bare.

Men man må jo også være praktisk, og da jeg er vokset op med en systemfar, der virkelig havde hænderne skruet på i den “rigtige retning”, dvs. at han var mere end fingersnild, så slog det mig pludselig, at sådan nogle handymand-værktøjskasser da var drønhamrende praktiske. Ikke at der er plads nok i dem, så jeg har planer om at købe de der transportkasser enten i træ eller på hjul (á la bedrollers), bare større og med låg – eller – hvis jeg får råd, trækasser fra trævarehuset med jernbeslag, hjul og kufferthank.


Indtil videre klarer jeg mig med store papposer fra fancy forretninger. Og så de her monstre i sort, rød og gul plast.

Et par ekstra briller, tænger, træpinde af alle mulige (og umulige) slags, mærkater mv. er et must. Det er limpistol, trælim, tape, sikkerhedsbriller, loddekolbe, handsker  og sådan noget også.

Håndcremen og det hvide kvajeblæk, vaselinen og svampen – hvad har det med krea og deko at gøre? Hmmm. Jo, hvis du selv er kreativ og duller op og gør det selv, så ved du det. Hvis du fx skal male, og malingen ikke skal dække et bestemt sted, så kan du bruge vaseline. Hvis noget skal skinne, som ikke skinner, så tager du den frem igen. Hvis du kvajer dig på noget hvidt og ikke gider at lave det hele om, så er det frem med kvajeblækken (rettelakken i daglig tale) og så fremdeles.

Penne, pensler, pincetter og sakse i alle mulige størrelser og former, skal også have en plads. For ikke at tale om servietter og vandspray, kridt og blystifter + mange mange flere ting.

Hvor har du dine ting? Hvis du har gode tips og tricks til opbevaring (gerne transportable) så hit med dem!