søndag den 24. januar 2016

AT REJSE ER AT SPISE

GASTRO

Findes der noget bedre end at rejse? Det kan jeg næsten ikke tænke mig. Uanset om det er storbyferie eller daseferie, så er der altid to ting, som er et must for mig på min tur. Det ene er at se et par haver eller parker, det andet at besøge nogle madmarkeder. 

TEKST & FOTO: KARINA 
"At rejse er at leve", er én af H. C. Andersens kendte sætninger, men for mig handler det med at rejse ligeså meget om at spise. At gå på restauranter og spise autentisk såvel som at gå på madmarkeder og blive bombarderet med farver og dufte.

I dag skal I med på nogle af de markeder, jeg gennem tiden har besøgt, men inden vi tager turen over Atlanten såvel som Det indiske Ocean, så starter vi herhjemme.Torvehallerne, som billederne her er fra, ligger i København lige ved Nørreport station. Markedet er åbent hele året, og der er rigeligt af fristende lækkerier at gå på opdagelse i. Se blot.

Frugt og grønt i de skønneste farver. Tænderne løber virkelig i vand ved synet.

For mig er det svært at stå for sådan et syn, og det er nok grunden til, at jeg aldrig kommer tomhændet hjem efter et besøg i Torvehallerne.Fra Nørrebro skal vi videre til Sullivan Street i SoHo, New York. Her besøger vi en butik, hvor der kun sælges krydderier.

Kendte som ukendte, står krydderierne på række, og var det ikke for min selvbeherskelse, kunne jeg nemt have fyldt en hel kuffert med de gode sager.Rundt omkring i Europa er der også en del at komme efter, når det gælder madmarkeder. De steder, jeg senest har besøgt, er Mercat D'Hostafrancs i Barcelona, som varmt kan anbefales, og ligesådan Ballarò og Vucceria i Palermo, som billederne herunder stammer fra.

Det største af markederne i Palermo er Ballarò, som er så stort, at man virkelig bør sætte timer af, hvis man vil besøge det.Mindre er det historiske marked Vucceria, og det særlige ved netop dette marked er nok, at det var det sted, Renato Guttuso blev inspireret til sit berømte maleri af samme navn.
Og så en tur til Mauritius, som er sidste stop i denne omgang.Markedet her besøgte vi for nøjagtigt et år siden, og når jeg ser på billederne, er det svært ikke at længes efter en ny ferie ned til varmen og med nye indtryk.Meloner i størrelser, man slet ikke troede muligt; grønt, som man ikke engang vidste eksisterede, hvilket også gør sig gældende, når det kommer til havets fisk og frugt.

Det er da fantastisk. Jeg må snart ud at se og smage på verden igen, kan jeg mærke. 

6 kommentarer:

 1. Jeg får også virkelig lyst til at komme ud og smage på verden når jeg ser de billeder her, dejligt indlæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:-)
   - og Ja det ville være dejligt med en tur ud i verden - især med det kedelige sjap-vejr vi har ligenu.

   Slet
 2. Åh så frestande bilder! Jag är ett förfärligt saluhallsfreak och letar alltid efter dem så snart jag får en chans att komma ut i världen.
  Ha det bäst hälsar Margareta på andra sidan Kattegatt

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha' Magareta-på-den-anden-side-af-kattegat
   og god søndag :-)

   Slet
 3. nøøøøøøøj hvor ser det lækkert ud...... er det mandler med "kød" på man kan se på et af billederne?

  SvarSlet
 4. Tak Sussi
  Jeg mener at det er mandler, men er ikke 100% sikker, skal jeg indrømme...

  SvarSlet

ANNONCE